parallel

Parallel kritika és előzetes

Mozgókép-blog

A Parallel egy ügyesen indító és hangulatos kanadai sci-fi, amelynek a legnagyobb ellensége a saját túltolt forgatókönyve.

Sztori

Noel, Josh, Leena és Devin négy barát, akik egy nap egy furcsa rejtekhelyre és egy rejtélyes tükörre bukkannak az általuk bérelt ház padlásán. A tükörről kiderül, hogy párhuzamos valóságokba juthatnak el vele – ez a lehetőség pedig olyan helyzetet teremt, amiben képtelenek uralkodni a mohóságukon.

Parallel rövid kritika

A Parallel egy újabb decens produkciós színvonalú, „lehetett volna”-kategóriájú sci-fi, ami teljesen szétesett a harmadik harmadára.

Pedig annyi pozitívummal indított. Volt egy tök jó „wtf” nyitójelenet. A négy barát között kezdetben tök jó csapatdinamika volt, ráadásul a film kiválóan egyensúlyozott a szórakoztató interakcióik és a nehéz helyzetük érzékeltetése között. A „nagy rejtély” jelentős potenciállal bírt, volt egy kis pszichológiai adalék is abban, hogy ki mit keres. Plusz még a CGI-t sem erőltették az alkotók, maradtak az emberközeli megközelítésnél.

Majd jött egy fordulat, és egyre több ötletet kezdett bedobni a forgatókönyvíró… viszont a kibontásuk helyett inkább elindult a lehető legvégletesebb, legklisésebb és leghatásvadászabb irányon. A tetőponton okos, izgalmas és ütős akart lenni a film – viszont ekkorra már elpárolgott minden szimpátiám és empátiám a karakterek iránt, szóval bosszús érdektelenséggel fogadtam az eseményeket. Aztán már csak bosszús voltam, mert hirtelen még az addig felépített logikai rendszert is beáldozták a hatásvadászat oltárán.

Kár érte, mert egyébként sok dologban hozott jó színvonalat a film. A színészek kiválóan alakítottak. Az atmoszféra is a helyén volt. Technikai szempontból is rendben voltak a dolgok. A „nagy rejtély” is adta volna a lehetőséget a mindfck csavargatásra. De pont azon a szálon indult el a film, ami az összes opció közül a legérdektelenebb és leginkább elcsépelt volt, ezzel elrontva az ígéretes koncepciót.

Parallel előzetes

Stáblista

  • Műfaj: sci-fi, dráma, thriller,
  • kiadás éve: 2018,
  • játékidő: 104 perc,
  • rendezte: Isaac Ezban,
  • írta: Scott Blaszak,
  • főszerepben: Georgia King, Martin Wallström, Aml Ameen, Mark O’Brien,
  • a film IMDB linkje.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük