parallel minds

Parallel Minds előzetes és kritika

Mozgókép-blog

A Parallel Minds egy ügyes kis indie sci-fi, ami elég szélsőséges reakciókat válthat ki a nézőből.

Sztori

Egy tudós és egy nyomozó egy URN nevű mesterséges intelligencia kapcsán végeznek nyomozást, amely egy, az emlékek rögzítésére és visszajátszására szolgáló kontaktlencse működését biztosítja.

Parallel Minds kritika

A Parallel Minds egy kissé bizarr élmény.

Egyrészt ott vannak a pici indie sci-fikre jellemző negatív dolgok. A rendezés és a forgatókönyv sokszor amatőr érzetet kelt, a díszleteken érződik a nagyon alacsony költségvetés, a színészi játék is inkonzisztens szintű, nameg itt-ott még egy szakmai tanácsadó se ártott volna. Plusz az alapsztori is elég nagy sablon a főbb karakterekkel együtt. (Én, a robot, valaki?)

Ugyanakkor az egészet belengi egy furcsa, megkapó, álomszerű hangulat és a történetben is felbukkan jópár váratlan, abszurd húzás. Ezeket a húzásokat pedig gyakran félig, vagy egyáltalán nem magyarázza meg a forgatókönyv, amit általában negatívumként veszek.

A „mégis mi a frászt nézek most?” kérdésem itt viszont abszolút pozitív felhanggal bírt, mint a jobbfajta mindfck filmeknél. Mint mondjuk az alulértékelt Guy Ritchie – Jason Statham mesterműnél, a Revolvernél. (Amit itt szerintem az egyik jelenetben meg is idéztek.)

Egyszerűen összeálltak a dolgok az élményhez. A zavaros flashbackek; a magyarázat hiánya, főként a finálé felé; a lassú tempó; a szép operatőri munka és zene; a rideg, minimalista helyszínek; Tommie-Amber Pirie és Greg Bryk színészi játéka (és főleg utóbbi karizmája); Wilma Pelly furcsa előadásmódja.

Elnézve az IMDB véleményeket, azért ezek a dolgok elég szépen megosztották a közönséget. Szép számmal akadnak a dühös egyesek, akik unalmasnak és magát okosnak tettetőnek tartják a filmet, sokan viszont dícsérik is a sajátos élmény miatt. Azt hiszem, az egész azon múlik, hogy elkap e ez a furcsa atmoszféra, ami az egész alkotást áthatja . Jó szórakozást!

Parallel Minds előzetes

Meglepő módon lelövi a fél filmet az előzetes…

Stáblista

  • Műfaj: sci-fi, thriller,
  • játékidő: 86 perc,
  • ország: kanadai,
  • megjelenés éve: 2020,
  • írta és rendezte: Benjamin Ross Hayden,
  • főszerepben: Tommie-Amber Pirie, Greg Bryk, Neil Napier, Madison Walsh, Wilma Pelly,
  • zene: Alec Harrison,
  • a film IMDB oldala.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük