GTA Online hajléktalan

A GTA Online hatalmas pofont adott a játékosoknak

Játékblog

Új glitch jelent meg a GTA Online-ban, ami miatt a játékosok rövid időre elveszítették ingatlanjaikat, járműveiket és fegyvereiket. Szerencsére a dolog hamar megoldódott. Részletek a cikkben.

Az előző posztomban éppen arról írtam, hogy a koronavírus helyzet miatt nem túl stabil a GTA Online. A töltőképernyők gyakran beakadnak és sok a glitch, például valamelyik nap peyote fogyasztás után egyszerűen nem tudtak más játékosok felrobbantani. A mostani hiba viszont sokkal durvább volt, a játékosok néhány órára a legtöbb cuccukhoz nem tudtak hozzáférni.

Frissítés #2: A Rockstar fejlesztői kijavították a hibát. Hivatalos értesítés a Twitterről:

A probléma, melynek keretében a GTA Online PC-s verziójában a járművek, fegyverek és ingatlanok nem jelentek meg a karakterek inventoryjában, immáron el lett hárítva. Kérjük, indítsd újra a játékot és lépj be újra, hogy minden megjelenjen.

A fordítás

Frissítés #1: A Rockstar már dolgozik a probléma megoldásán. A hivatalos tweet:

“Tisztában vagyunk a GTA Online PC-s verzióját érintő hibáról, melynek keretében járművek, fegyverek és ingatlanok nem jelennek meg a karakterek inventoryjában. Jelenleg is dolgozunk a hiba elhárításán.”

A fordítás

Személyes beszámoló a GTA Online új hibájáról

A hibát először 2020. április 15-én észleltem, hajnalban. (PC platformon játszom.) Nem tudtam bemenni a kaszinóba, még lobbiváltás után sem. Kiléptem a játékból, beléptem, a kaszinó végre elérhető lett. A szerencsekerék végre dobott egy Deluxot, de az öröm rövid ideig tartott, mert észrevettem, hogy a szállításnál nincs egy garázsom sem a listában.

Pontosabban semmilyen ingatlanom sincs.

Sem autóm.

Sem Pegasus járművem.

Ráadásul fegyverem is alig.

Amit nem érintett a hiba, az a karakterem RP-je és szintje, illetve a bankszámlámon lévő összeg. Mivel két karakterem van, ellenőriztem a másikat is, ott szerencsére semmi sem tűnt el. Megvolt minden ingatlanom, járművem, fegyverem.

Néhány perc múlva már írtam is a szépen megfogalmazott levelet a Rockstar ügyfélszolgálatnak és elkezdtem várni. (Időközben egy korábban jelzett és már megoldódott hibára válaszoltak.)

Aznap késő délután megpróbáltam vásárolni egy garázst, hogy legalább a Deluxo sorsáról megtudjak valamit, de tranzakciós hibával visszadobott a rendszer. Az első karakteremnél továbbra is minden rendben működik.

Este beszéltem egy német sráccal, aki visszajelzett, hogy az új információk szerint a Rockstar tud a hibáról és dolgozik az elhárításán. Néhány órán belül megoldódott a probléma, nyugodtan visszatérhettük öldökölni egymást.

További információk

A dexerto.com információi szerint a hiba az aktuális ingyenes bónusz kapcsán jött elő. Ugyanis minden játékos, aki ebben az időszakban belép a GTA Online-ba, ajándékba kap 500 ezer GTA dollárt. (Várható módon) a rendszer megőrült: volt, aki többször is megkapta a bónuszt és volt, aki több alkalommal is megkapta az üzenetet, a virtuális pénzt viszont nem.

A Rockstar Support oldalán megjelent üzenet egyelőre csak arról írt, hogy a bónuszok kiosztása több időbe telhet, mint az ígért egy hét.

Az ingatlanokat és járműveket benyelő hibáról ez után kezdtek írni a játékosok. A megjelölt dexerto.com cikkben egy, a hibáról szóló Reddit beszélgetést is lehet találni, illetve egy Youtube videót. Este a Rockstar a hivatalos Twitter csatornáján jelezte, hogy tudnak a hibáról és dolgoznak rajta. Nem sokkal később jelezték, hogy a probléma megoldódott. (Tweetek feljebb.)

Téged is érintett a glitch?

A te cuccaidat is eltüntette a játék? Írd eg kommentben!

Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.