GTA Online Daily Objectives

GTA Online tippek: Daily Objectives ismertetők az RP és pénz szerzéshez

Játékblog

Pénz és RP kéne a GTA Online-ban? A Daily Objectives jól hoz a konyhára, és még fejlődni is lehet vele.

Mi az a Daily Objectives?

A Daily Objectives keretében a GTA Online játékosai 24 óránként 3 új feladatot kapnak. Ha teljesítik azokat, 30 000 GTA dollárt és 5000 RP-t kapnak, illetve heti és havi bónuszt.

A feladatokat az Interaction Menu -> Objectives opciójánál lehet megtekinteni. A legtöbb néhány percen, vagy akár másodpercen belül is teljesíthető, viszont némelyik igényel egy kis befektetett időt és energiát. Cikkem célja, hogy segítséget nyújtsak a szűkszavúan megfogalmazott feladatok teljesítésében.

Az új küldetéseket a koordinált világidő szerint reggel hatkor frissítik, ez Magyarországon hét óra. (UTC+1, forrás a GTA Wiki.) A teljesítendő objetívek két részre oszlanak: az első valamilyen játékmódban való részvétel, ami mindenkinek azonos, a második kettő egyéni, apróbb feladat.

GTA Online Weekly Objectives és Monthly Objectives

A Weekly Objectives bónuszt akkor kapod meg, ha egy héten keresztül folyamatosan teljesíted a napi három feladatot. 150 000 GTA dollárt és 20 000 RP-t ér.

A Monthly Objectives bónuszhoz 28 napon keresztül kell folyamatosan teljesíteni a kihívásokat. Jutalomként 750 000 GTA dollárt és 50 000 RP-t kapsz!

Tehát nézzük a matekot!

 • A Weekly Objectives teljesítése heti szinten 330 ezer GTA dollárt és 50 ezer RP-t hoz. (6*30k + 150k; 6*5k + 20k.) Az idő, amit rá kell szánni, körülbelül 3 és fél – 7 óra közé esik. Ez talán nem tűnik túl jónak, viszont..
 • A Monthly Objectives teljesítésével 1,920 millió GTA dollárt, illetve 200 ezer RP-t kaphatsz. (3*330k + 180k + 750k; 4*50k.) A teljesítés ideje 15 – 30 óra közé is eshet, viszont hosszú távon nem rossz fizetés.

Heti bevétel: 330 000 GTA$ és 50 000 RP,
havi bevétel: 1 920 000 GTA$ és 200 000 RP

 • Ehhez hozzátartozik az is, hogy ez a pénzszerzési módszer egy-két feladatot leszámítva sokkal biztosabb, mint a munkákkal járó grind. Változatosabb és kevesebb múlik a freemode lobbiban lévő játékosok agresszivitásán is.
 • A fent említett összegek viszont csak a bevételt jelentik, nem magát a profitot. A feladatok végrehajtása során lesznek járulékos költségeid, amelyek rossz esetben a napi bevételt is túlszárnyalhatják. Heti szinten viszont már biztos, hogy pozitív lesz az egyenleged.
 • És számold hozzá azt is, hogy a járulékos költségekhez jönnek járulékos bevételek is, amelyeket egy-egy kijelölt meccsben vagy feladatban való részvételért kapsz.

A konkrét GTA Online feladatok ismertetői

Az itt található listában az egyes feladatok rövid ismertetőit találod, illetve tippeket a megoldásukhoz. A lista egyelőre nem teljes, folyamatosan bővítem!

Freemode feladatok

Bribe the cops and cause havoc

“Fizesd le a zsarukat és okozz káoszt!” Ehhez fel kell hívnod Lestert és rá kell nyomnod a “Cops turn a blind eye” opcióra. Ez 5000 dollárba kerül. Ezt követően 3 percig pusztíts el mindent, ami a szemed elé kerül, kivéve a zsarukat. (Mert akkor támadni fognak.)

Call a Mugger on another player

“Küldj egy rablót egy másik játékosra!” – Ehhez Lamart kell felhívnod. A Call Mugger opcióval 1000 dollárért egy rablót küldhetsz a kiválasztott játékosra.

Az NPC megtámadja a játékost és megszerzi tőle a nála lévő készpénzt, legfeljebb 10 000 dollár értékben. Aki megöli a rablót, megszerzi a nála lévő összeget.

A feladat egyből teljesül, amint kiadod a parancsot, a rablónak nem kell feltétlenül sikerrel járnia. Általában olyan játékosokra szoktam hívni, akik okot adnak rá, például alacsonyabb szintűeket vagy küldetésen lévőket terrorizálnak.

Collect an Ammo Drop

“Végy fel egy Ammo Dropot!” – Az Ammo Dropot úgy tudod beszerezni, ha felhívod a Merryweathert és a választható opciók között kiválasztod. 1000 dollárba kerül és egy repülő dobja le néhány másodpercen belül. Vedd fel és kész a feladat.

Collect a Bounty

“Kapj el egy játékost, akinek vérdíj van kitűzve a fejére!”

Complete a Gang Attack

“Teljesíts egy Gang Attacket!” Napszakasztól függően különböző helyeken vörös foltokat találhatsz GTA Online freemode-jában. Ezek az úgynevezett Gang Attack helyszínek, ahol a játék egyes frakcióinak tagjait kell eliminálnod. A jutalmad 500 RP, kétszer 500 dollár, illetve valamennyi lőszer. A képernyő jobb sarkában látod, hogy hány ellenfél van még hátra, ha pedig végeztél mindenkivel, kapsz egy rövid statisztikát a végén.

Ride on one of the Fairground Rides

Próbáld ki az óriáskereket vagy a hullámvasutat a vásárnál! Ehhez el kell menned a város nyugati partján található Del Pierro mólóhoz és felülnöd valamelyikre. Még visszaszámláló is lesz, hogy mikor indul a következő kör.

Set yourself as looking for MC

“Állítsd be a “motorosklubot keresek” opciót!” Nyisd meg az Interaction Menut és válaszd ki a Motorcycle Club lehetőséget. Azon belül a “Looking for MC” opciót állítsd “On”-ra. Lépj ki a menüből és elvileg kész is vagy. (Aztán kapcsold ki, ha nem lényeges.)

Set yourself as looking for work

“Állítsd be a “munkát keresek” opciót!” – Ezt a GTA Interaction Menujében teheted meg a SecuroServ menüpont alatt, ha On-ra állítod az opciót. Lépj ki a menüből és kész is van. (Utána kikapcsolhatod.)

Ez az opció jelez a regisztrált CEO-knak és VIP-knek, hogy egy játékos szeretne csatlakozni egy szervezethez. (Nyilván pénz és RP szerzés céljából.)

Business küldetések

Complete Club Management

“Teljesíts egy nightclub menedzsment küldetést!” Végezz el egy promóciós vagy egy English Dave által adott feladatot!

Export Vehicle Cargo

“Adj el egy autót!” – A CEO bizniszedben kell eladnod egy lopott luxusautót.

Hire a player for your Organization

“Végy fel egy játékost a szervezetedbe!” – Regisztrálj a SecuroServnél CEO-ként vagy VIP-ként, majd küldj ki meghívókat a lobbiban lévő random játékosoknak. Amint valaki csatlakozik, már kész is a feladat. (Legfeljebb szólj neki, hogy a Daily miatt vetted fel.)

Resupply the Bunker

“Töltsd újra a bunker készleteit!” – Ezt akkor kapod, ha van bunkered.

Source Air-Freight Cargo

“Szerezz utánpótlást a hangáradhoz!” – Futtass egy resupply küldetést, vagy vásárolj utánpótlást.

Source Special Cargo

“Szerezz Special Cargot!” – Ezt a feladatot a SecuroServ irodával rendelkező CEO-k kapják. Jelentkezz be az irodai számítógépen és valamelyik raktáradnál indíts egy beszerző küldetést. Ezt követően meg kell szerezned az adott árut freemode-ban a teljesítéshez.

Source Vehicle Cargo

“CEO munka keretében lopj el egy sportkocsit!” – Az irodában lépj be a gépbe, majd indíts egy autóbeszerzést.

Sell Goods from your Nightclub

“Adj el valamennyit a nightclub raktárkészletéből!”

Sell weapons

“Bonyolíts le egy fegyvereladást!” Ennek a teljesítéséhez el kell adnod a bunkeredben vagy a nightclubodban lévő készletet.

Küldetések

Complete a Contact Mission

“Teljesíts egy Contact Missiont!” Telefon -> Play Quick Job -> Contact Mission. Kapsz egy random küldetést valamelyik NPC-től, amelyet teljesíteni kell.

Complete a Dispatch Mission

“Teljesíts egy Dispatch küldetést!”

Complete a Flight School lesson

“Teljesíts egy leckét a pilótaképzőben!” Az LSIA bejáratánál találhatod a repülős tutorial küldetéseket. Teljesíts egyet, és kész is vagy!

Complete a Lowrider Mission

“Teljesíts egy Lowrider küldetést!” – Ezek Lamar Davis küldetései.

Dance in a Nightclub

“Táncolj egy nightclubban!” – Mindegy, hogy a sajátod vagy más játékosé, csak nightclub legyen.

Deliver an export vehicle to Simeon

“Szállíts le egy export járművet Simeonnak!” A GTA 5 sztoriján túl Simeon a GTA Online egyik karaktereként is felbukkan. Időnként* küld egy sms-t, amelyben megnevez néhány járművet, melyre szüksége van. Ezek mind az utcán felvehető autók az Obey Tailgater kivételével. (Ami már nem jelenik meg az Online-ban.) Saját jármű nem jó, lopott kell neki. Így teljesítsd:

 • Tölts el 10-15-20 percet egy freemode lobbiban. Az sem gond, ha közben részt veszel valamilyen munkában, csak maradj benn.
 • Miután megkaptad az sms-t, menj a belvárosba, mivel ott meg szoktak jelenni az adott típusú autók.
 • Ha nem ismered fel őket, akkor nézd meg a választékot a Southern San Andreas Super Autos játékon belül honlapján.
 • Valószínűleg nem találsz egyből megfelelő autót, ezért nem árt nagy köröket tenni a belvároson belül.
 • Lopj el egy autót, ami szerepel a listán,
 • rázd le a zsarukat (amint beülsz, két csillagos körözést kapsz),
 • vidd el bármelyik szerelőműhelybe és javíttasd meg, illetve adj neki egy új színt,
 • végül szállítsd le a déli kikötő S ikonnal jelzett raktárához! Nem árt sietni a leadással.

Ez a lehetőség inkább a GTA Online korai időszakában segített a pénzszerzésben, manapság azonban sokkal gyorsabb és jobb módok vannak már rá.

Ha már fejből is emlékszel, milyen darabokat szokott kérni Simeon, nem kell feltétlenül megvárnod, amíg sms-t küld. Véletlenszerűen lopj el egyet-egyet a különböző típusokból, amíg meg nem jelenik a két csillagos körözés és az üzenet, hogy ez a típus kell neki, vidd el átfestetni.

Ha az adott típusok közül egy sem akar megjelenni, egy saját vagy más játékos járművével kierőltetheted a spawnt.

Deploy your parachute near the ground

“A talajhoz közel nyisd ki az ejtőernyődet!” – És persze éld is túl a landolást! Ha nincs repülőd, végy fel egy helikoptert valamelyik reptéren és ugorj ki belőle. A lényeg, hogy 50 méter alatt nyisd ki az ejtőernyődet. Pár kísérlet után valószínűleg sikerülni fog.

Destroy 10 vehicles

“Semmisíts meg 10 járművet!” Nem ajánlom a robbanóanyag vagy rakéta használatát, mert azok drágák. Inkább vegyél fel egy Buzzardöt valamelyik reptéren.

Escape a 3 star Wanted Level

“Ússz meg egy 3 csillagos körözési szintet!” – Rendezz egy kis balhét, hagyd, hogy elérje a három csillagot, aztán rázd le a rendőröket!

Fall for 100 meters and survive

“Zuhanj 100 métert és éld túl!” Ehhez szerezz egy légi járművet, menj fel magasra, majd ugorj ki belőle! Némi szabadesés után nyisd ki az ejtőernyődet és ha biztonságban értél földet, teljesítetted is a feladatot.

Get a headshot with the Double-Action Revolver

“Lőj fejbe valakit a Double-Action Revolverrel!” A Double-Action Revolver egy aranyszínű hatlövetű revolver, amit egy kis kincskeresés után szerezhetsz meg. Rendkívül pontos és erős fegyver, még ha nem is túl gyors.

A fejlövést mindegy, hogy NPC vagy másik játékos kapja. Meccs közben is ér.

Go to the Movies

“Látogass el a moziba!”

Hold up a store

“Rabolj ki egy boltot!” – Menj be egy boltba és fogj fegyvert az eladóra, amíg oda nem adja a pénzt. Utána tűnj el a helyszínről, mert jönnek a rendőrök.

Order a drink from a bar

“Rendelj egy italt egy bárból!” Bármilyen bár megteszi, például az árkádé, nightclubé vagy “a” nightclubé is. Csak bár legyen.

Parachute from 200 meters

“Ejtőernyőzz 200 méterről!” (?) Nem annyira egyértelmű a pontos feladat, de könnyen végrehajtható. Vegyél fel egy helikoptert (bármilyet), menj fel a maximális magasságig, majd ugorj ki. Nagyjából a táv feléig zuhanj, utána nyisd ki az ejtőernyőt és érj földet. Ha megvolt mind a kettőből a 200 méter, biztosan teljesül a feladat.

Participate in a Business Battle

“Vegyél részt egy Business Battle-ben.” A Business Battle a freemode lobbiban előforduló esemény. Akkor aktiválódik, amikor legalább négy aktív játékos van a szerveren és legfeljebb 20 perc áll rendelkezésre a teljesítéséhez. A lényege, hogy felbukkan egy “szabad” szállítmány, amelyet a játékosok megszerezhetnek és pénzért cserébe leszállíthatnak egy adott helyre. Vagy a saját raktárukba későbbi eladás céljából.

A szállítmány kapcsán gyakran végre kell hajtani egy feladatot. Például ki kell iktatni hat célpontot, ellopni a szállítmány koordinátáit egy rendőrörsről vagy ki kell lőni egy csapat katonát. A szállítmány gyakran két csomagból áll, amit megoszthat két játékos. Viszonylag kevesen foglalkoznak vele, pedig könnyű pénzt jelent.

Elég hozzá két játékos, 20-30 perc alatt lezavarható és nagyon egyszerű megcsinálni.

Participate in a Client Job (Terrorbyte)

“Vegyél részt egy Client Jobban!” – A Client Job egy, a Terrorbyte-ból indítható küldetéstípus. Ha van Terrorbyte-od, akkor csak indíts egy Steal the Gold vagy Steal the Diamond küldetést a freemode-ban és már rendben is vagy.

A tapasztalatom, hogy ha egy mondatban leírod a kérést, senki se fog válaszolni. Ha megkérdezed, kinek van Terrorbyte-ja, 1-2 ember biztosan válaszol, ők valószínűleg segíteni is fognak a második kérdésnél.

Azért emlegetem ezt a két missziót, mivel nemrég egy kisebb feladatnál nem teljesült a feladat. Ezeknél biztosan meglesz, ha sikerül befejezni őket.

És légy kedves, illedelmes, a mitugrászokat nem szeretik a random arcok. (Nekem például általában segítenek, mert kedves vagyok, a CAPS ON & köszönni se tudó kölyköket ignorálják.)

Participate in a Club Work

“Vegyél részt egy motorosklub freemode munkában!” – A “Club Work” kifejezés két okból is elég béna ebben a kontextusban:

 • A játékban már vannak nightclubok, szóval az eladás és a promóció is lehetne ez,
 • vagy a motorosklubok freemode contractjai, eladásai is.

Egyik sem az, ugyanis a Club Worköt a motorosklub elnöke indítja az Interaction Menujéből. Ha van motorosklubod, indíts onnan egy Caged In menetet, ha nincs, csatlakozz egyhez és kérd meg rá a főnököt! Ez a legegyszerűbb módszer. Cserébe ajánlj fel mondjuk egy utánpótlásszerző küldetésben való segítséget.

Ha hozzám hasonlóan nincs Terrorbyte-od vagy ismerősöd, akinek lenne… az szívás. Ugrálj a lobbik között, kérdezd meg a chatben, hogy kinek van Terrorbyte-ja és ha valaki válaszol, kérd meg hogy csatlakozhass egy Steal The Gold vagy Steal The Diamonds küldetésre.

Participate in a Freemode Event

“Vegyél részt egy Freemode eseményen!” Ez egy kicsit trükkös, ugyanis a freemode esemény definíciója nem egyértelmű a játékban. A challenge-ek és a Business Battle nem teljesítik a feltételt, a Hold The Wheel vagy a King of the Castle viszont igen.

Participate in a Freemode Challenge!

“Vegyél részt valamelyik Freemode kihívásban!” Csak ugorj be valamelyik random freemode versenybe, amikor beindul. Elég sok egyszerű van köztük, például éld túl a legnagyobb esést, ugrass egy nagyot egy járművel, vagy érd el a legnagyobb sebességet.

Participate in a VIP Work

“Vegyél részt egy VIP munkában!” A VIP munkákat a SecuroServ alkalmazottjaként indíthatod el. Ehhez regisztrálnod kell VIP-ként az Interaction Menu SecuroServ opciója alatt. Munka indításához válaszd ki a SecuroServ menüponton belül a VIP Work opciót és keress egy neked tetsző feladatot. Ezt a freemode-on belül kell elvégezned.

Természetesen, ha valaki felvesz alkalmazottként a saját szervezetébe, akkor is részt vehetsz egy ilyen munkában.

Perform a wheelie for 10 seconds

“Egykerekezz 10 másodpercig!” A legegyszerűbb az, ha fogsz egy Ruffian vagy Sanchez típusú motorkerékpárt és keresel egy hosszú autópályaszakaszt. Például:

 • A Fort Zancudo előtti híd és az alatta lévő alagút ideális helyszín. (Lásd lentebb.)
 • A keleti autópályák is tökéletesen megfelelnek a célnak.
 • A Grand Senora sivatagban is meg lehet csinálni a vasúti útvonalon.
 • A merészebbek megpróbálhatják a városon keresztülvezető autópályákon is.

Rampage with the Stone Hatchet

“Kezdj ámokfutásba a kőbaltával!” – Azok kapják, akik rendelkeznek a Stone Hatchettel, magyarul kőbaltával. Ez egy speciális közelharci fegyver, amit még 2018-ban lehetett megszerezni a Red Dead Redemption 2 promóciós kampányának részeként. Ha freemode-ban használod, vörös és pixeles lesz a képernyő, illetve kvázi sebezhetetlenné válsz egy időre. (Hasonló, mint Trevor képessége a story mode-ban.)

Relax in a hot tub

“Relaxálj egy jacuzziban!” Jacuzzit a jachtok fedélzetén, illetve a kaszinó tetején találhatsz. Nem elég csak belemenned, le is kell ülnöd a teljesítéshez. Ez a daily objectives lista egyik legegyszerűbb feladata.

Spin the Lucky Wheel

“Forgasd meg a szerencsekereket!” – Menj el a kaszinóba, keresd meg a szerencsekerék ikonját (Lucky Wheel), kövesd az utasításokat. 24 óránként egyszer szabadon megpörgetheted, random nyereményt kapsz érte.

Steal 10 vehicles

“Lopj el 10 járművet.” – Teljesen mindegy, hogy milyet.

Steal a vehicle from the Military Base

“Lopj el egy járművet a katonai támaszpontról!” A lényege, hogy be kell menned Fort Zancudoba és el kell lopnod egy repülőgépet. Legalábbis fel kell szállnod vele, mert ellopni… nos, az nem a legegyszerűbb.

Bizonyos freemode munkák vagy küldetések alatt a rendőrök nem kezdenek üldözni, ha bemész a bázisra. Ekkor akár egy járőröző tankot is ellophatsz, bár a katonák lőni fognak rád.

Ugyanis amint belépsz a katonai támaszpontra, négy csillagos körözés alá kerülsz. Ha le is fizeted a hatóságokat, amint a géphez nyúlsz, megtámadnak. A bejutás legalább egyszerű, ha van egy hangárod a bázison, akkor szabadon járhatsz, kelhetsz a területen.

Vadászgéppel próbáltam, azt biztosan elfogadja a játék. Érdemes figyelni, hogy nem csak katonák, hanem tank vagy repülőgép is megtámadhat lopás közben. (És a repülőgépnek követő rakétája is van…)

Use some Bull Shark Testosterone

“Használj Bull Shark tesztoszteront!” Ehhez Brucie-t kell felhívnod és kérni tőle egy adagot. A közeledben megjelenik egy csomag a térképen, amit fel kell venned. Egy percig ellenállóbb leszel tőle.

Visit the Diamond Casino & Resort

“Látogass el a Diamond Casino & Resortba!” Semmi extra, csak menj be a kaszinóba és sétálj pár lépést. Esetleg menj el a kasszához és vedd fel a napi 1000 zsetonodat, vagy pörgesd meg a szerencsekereket.

Heist feladatok

Complete a Heist Setup

“Teljesíts egy heist előkészítő küldetést!” Minden heist előtt több előkészítő missziót végre kell hajtani. Fontos, hogy a játék ez alatt a konkrét, nem freemode küldetéseket érti! Ha van függőben lévő heistod, akkor csak haladj vele, ha nincs, akkor ugorj be egybe a telefonod Play Quick Job menüpontján keresztül.

Complete a Heist Finale

“Teljesítsd az egyik heist befejező küldetését!” Talán ez az egyik legnehezebb feladat. Ha mázlid van, akkor a random beérkező meghívók közül az egyik egy heist finálé lesz.

Ha nem akarsz szívózni és nincs folyamatban lévő heistod az elsők közül (értsd: Fleeca Bank – Pacific Bank közöttiek), akkor érdemes elindítanod a Fleeca Bank kirablását. Három küldetés: egy nagyon egyszerű bevezető menet, a Kuruma megszerzése, majd a finálé.

Complete a Doomsday Heist Finale

“Teljesíts egy Doomsday Heist finálét!”

Dohányzol? Xanax megvolt? Ugyanis ez a legszemetebb, ugyanakkor legjobban fizető Daily Objective az összes közül.

A Doomsday Heist három részből áll. (Act 1, Act 2, Act 3.) Ebből az első kettő a freemode előkészítőkkel, a küldetésekkel és a fináléval együtt sem nehéz, csak időigényes. Ha az első kettő közül valamelyikkel már haladtál, akkor érdemes végigmenni rajta. A harmadik rész finálé végéhez kell némi idegi felkészültség, azt nem ajánlom. Talán az egész GTA Online legkeményebb és leghosszabb küldetése, amit alacsony szinttel nehéz teljesíteni.

Két szempontból szívás ez a napi feladat: egyrészt embert kell találnod, aki végig akarja vinni az első vagy második részt, másrészt a részvétel reseteli a függőben lévő extra challenge-ket.

Ezt úgy szoktam teljsíteni, hogy a telefonon kiválasztom a Play Quick Job ->The Doomsday Heist opcióra. Ekkor a játék automatikusan keresni fog neked egy küldetést vagy finálét, amit indítottak.

Ha az első vagy a második fináléjába dob be, nyert ügyed van. Ha a harmadikba… nos, a hajfesték majd megoldja.

Ha az első vagy második rész valamelyik küldetésébe dob be, kérdezd meg a hostot, hogy végig akarja e vinni a heistot a fináléval együtt. Ha igent mond és jól teljesítettél, valószínűleg be fog hívni az utolsó menetre. Ha a harmadik rész valamelyik küldetésébe dob be a játék, teljesítsd a pénzért, de inkább keress új embert.

Mod feladatok

Modify a MKII weapon

“Módosíts egy MKII fegyvert!” – Az Avenger, a Mobile Operations Center vagy a Terrorbyte felszerelhető egy fegyverműhellyel (Weapons Workshop), ahol számos fegyver továbbfejleszthető MKII változattá. Sok opcióhoz kutatás kell, de néhányat anélkül is elérsz.

Ez a feladat mindenféleképpen drága lesz. Valószínűleg a napi jutalmon túl is tesz majd, így hosszabb távra kell számolni vele.

Mod a vehicle at a car mod shop

“Módosíts egy járművet bármelyik szerelőműhelyben!” – Bármilyen módosítás ér, bármelyik műhelyben. Fontos: a sima “repair” nem elég, valamit ki kell cserélni. Nem kell saját járműnek lennie, amit beviszel a műhelybe.

A legolcsóbb lehetőséget lásd lentebb.

Modify a vehicle at Benny’s Original Motor Works

“Módosíts egy járművet a Benny’s Original Motor Works műhelyénél!” – Ez a feladat annyiban tér el a sima műhelylátogatástól, hogy Bennyhez csak bizonyos járműveket vihetsz be. Hogy mekkora a módosítás, az teljesen mindegy.

Én általában a Bansheemen szoktam rendszámot cserélni, körülbelül 200 dollárba kerül (vagy ingyenes). Benny játékon belüli weboldalán láthatod a szükséges járműtípusokat, de ha fogsz egy teljesen hétköznapi Tornadot, már azzal is hozzáférsz a szükséges opciókhoz.

Modify a Vehicle in the Avenger

“Módosíts egy járművön az Avenger műhelyében!” – Az Avengerbe csak bizonyos speciális járművekkel tudsz behajtani. Ilyen például a Deluxo, a Stromberg vagy akár a Comet Safari változata.

Versenyeken, játékmódokban való részvétel

Participate in an Air Race

“Vegyél részt egy légi versenyben!”

Participate in a King of the Hill

“Vegyél részt egy King of the Hill meccsben!” A King of the Hill egy egyéni vagy csapatos, deathmatch-hez hasonló mód. A lényege, hogy a pályán lévő három checkpointot, “hill”-t kell pontokért cserébe elfoglalnia és tartania a játékosoknak. Ha sok játékos van, rendkívül élvezetes menetek szoktak születni belőle. Csapatosan a Grand Senora pályát, egyéniben a Trainyardot ajánlom.

Participate in a Deathmatch

“Vegyél részt egy Deathmatchben!” Fontos, hogy ne Team Deathmatch legyen a beállított játékmód, hanem sima Deathmatch. A Compound pályát ajánlom, azzal biztosan teljesül, ráadásul még szórakoztató is.

Participate in a Non-Contact Race

“Vegyél részt egy Non-Contact versenyen!” – A non-contact verseny lényege, hogy a játékosok nem tudnak egymással érintkezni.

Az előnye, hogy így mindenki a köridőre és a pályára koncentrálhat grieferek és lökdösődők nélkül, hátránya, hogy bizonyos versenytípusoknál pokolian unalmas és kiegyensúlyozatlan lesz a menet.

Indíts egy versenyt a menüből, a versenymódnál (felső opció) pedig állíts Non-Contactot. A játék azt is elfogadja, ha solo menetet játszol végig, nem kell más játékosnak is részt vennie a versenyben.

Participate in a GTA Race

“Vegyél részt egy olyan versenyen, ahol GTA játékmódot állítottak be.” – Ha egy versenyen GTA módot állítanak be, akkor a játékosok kilőhetik, felrobbanthatják egymást a fegyvereikkel, ellophatják egymás autóit vagy boostokat vehetnek fel.

A főmenü Play Job … opcióján indítsd el az első vagy utolsó versenyt, szinte biztos, hogy már egy GTA-ra állított lobbiba fogsz becsatlakozni 🙂 De ha indítasz egy üreset magadnak, azt is elfogadja a játék.

Participate in a Parachute Jump

“Végy részt egy ejtőernyős versenyen!” A főmenü “Play Job” -> “Rockstar Created” -> “Parachuting” versenyei közül indíts egyet. Akkor is teljesül, ha egyedül veszel részt benne.

Participate in a Sea Race

“Vegyél részt egy vízi versenyen!” Főmenü “Play Job” -> “Rockstar Created” -> majd indíts egy vízi versenyt! Elvileg akkor is teljesül, ha egyedül vagy.

Participate in a Team Deathmatch

“Vegyél részt egy csapatos Deathmatchben!”

Participate in the Featured Series

“Vegyél részt egy Featured Series meccsben!” A Featured Series objective keretében az aktuális időszakban kiemelt játékmódban kell részt venned. A játékmódok folyamatosan váltják egymást, ami ad egy kis változatosságot, ráadásul általában az átlagos díjazásnál többszörös pénzt és RP-t is kapsz érte. A GTA Online CEO és VIP tippeknél, illetve a jámboroknak szóló tanácsoknál is írtam róluk.

Participate in the Race Series

“Vegyél részt egy Race Seriesben!” – Telefon ->Play Quick Job -> Race Series. Automatikusan egy aktív GTA Online lobbiba fogsz csatlakozni. Nyomj le két versenyt és teljesül a feladat.

A különbség a Race és Race Series között, hogy előbbinél bármilyen versenyt kaphatsz, a Race Series keretében viszont biztosan Land Race lesz a típus.

Participate in a Rally Race

“Vegyél részt egy Rally típusú versenyen!” – A hétköznapi versenyeken megadhatsz egy bizonyos Rally típust. Ekkor egy pilóta és egy navigátor alkot egy csapatot:

 • a pilóta vezet, de nem látja a checkpointokat,
 • a navigátor látja a checkpointokat és vagy voicechaten, vagy az A-D gombok nyomkodásával jelzi a pilótának, hogy mikor merre kanyarodjon.

Érdemes hostolni egy menetet, de mivel sok játékos kapja Daily Objective-ként, valószínűleg találni fogsz egy ilyen típusra állított versenyt.

Participate in the SASS Series

“Vegyél részt a San Andreas Super Sport szériában!” – Telefon elő, Play Quick Job opció, majd S.A. Super Sport Series menüpont. Valószínűleg egy Hotring Circuit menetbe fog bedobni, ami a GTA Online NASCAR-hoz hasonló versenytípusa.

Participate in the Survival Series

“Vegyél részt egy Survival Series meccsben!” – A Survival játékmód keretében hullámokban érkező ellenfelekkel száll szembe legfeljebb négy játékos. A Survival Series a mobilod Play Quick Job menüpontja alól érhető el a leggyorsabban.

Play a game of Darts

“Dartsozz egyet!” – A Darts hozzáférhető az Arcade alsó szintjén, a motorosklub főhadiszállásán, illetve a Grand Senora sivatag egyik kocsmájában. (Az egyik Lamar küldetés előtti intro ott játszódik.)

Play a match of tennis

“Játsz egy teniszmeccset!” – Egyértelmű. Egy pár percet rá kell szánni, de elég egy szettet teljesíteni hozzá.

Play a round of Golf

“Játsz egy kör golfot!” Menj el a golfklubhoz, és játsz egy menetet. Elég a lehető legrövidebb kör is.

Arena War játékmódok

Participate in a Bomb Ball

“Vegyél részt egy Bomb Ball menetben!” – A legegyszerűbben a főmenü Play Job … Arena War … menüpontjából indíthatsz egy menetet.

Participate in a Flag War

“Vegyél részt egy Flag War meccsben.” A Flag War gyakorlatilag egy Capture the Flag játékmód, ahol az ellenféltől kell ellopni a zászlót és átvinni a saját térfeleden lévő checkpointba.

Participate in a Hot Bomb

“Vegyél részt egy Hot Bomb meccsen!” A Hot Bomb keretében egy játékos kap egy bombát és hozzá kell érnie egy másik játékoshoz, hogy átadja neki, mielőtt az időzítő elérné a nullát.

Participate in a Tag Team

“Vegyél részt egy Tag Team meccsben!” – Lépj ki a főmenübe, nyisd meg a Play Job menüpontot és az Arena War játékmódjai alatt nyomj rá valamelyik Tag Team küldetésre!

Participate in a Wreck It

“Vegyél részt a Wreck It játékmódban!” A Play Job/Rockstar Created listából válaszd ki az Arena Wars opciót, azon belül pedig valamelyik Wreck It lehetőséget. Nyomj le egy meccset és teljesül a feladat.

A Wreck It egyébként egy körverseny, amelyet egyre nehezedő akadályok legyőzésével kell teljesíteni.

Végszó

És most Te jössz: a becsületes GTA Online játékos hogyan szerezhet RP-t és pénzt? Írd meg a kommentben a tippjeid!

Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük