GTA Online töltőképernyő

Beakadt a GTA Online? Kilépés nélkül is megoldhatod.

Játékblog

Cikkemben egy teljesen legális módszert mutatok, amellyel spórolhatsz egy kicsit a töltési időn, ha a GTA Online megakadna egy töltőképernyőnél. A játékos sajnos eddig sem a stabilitásáról volt híres, mostanában azonban különösen hajlamos a töltőképernyőknél való lehalásra. Mivel nincs lehetőség kézi újrakapcsolódásra, a legtöbben ilyenkor csak kilépni tudnak a játékból. Ezzel a módszerrel ugyan kilépsz az online módból, de legalább nem kell a teljes játékot újraindítanod.

A GTA Online helyzete a koronavírus alatt

A koronavírus indirekt módon a GTA Online-ra is hatással van. A munkaügyi intézkedések miatt a support is nehezebben reagál a problémákra (1), viszont már a SteamChartson is látszik (2), hogy jelentősen megnőtt a játékosok száma. Ez érthető, hiszen rengeteg gyereket érint távoktatás, és dolgozót a home office. Túlterheltek a szerverek, rengeteg a glitch, a lobbik teli vannak csalókkal és a bullying se látott méreteket öltött az utóbbi időben.

Ugrás a töltőképernyőről

GTA Online beakadt töltőképernyő

Ahhoz, hogy kilendítsd a játékot a töltőképernyőn ragadt helyzetéből, meg kell szakítanod a netkapcsolatodat. Ekkor a Social Club programja kilép, a játék pedig visszadob a Story Mode-ba.

Ezt követően újra kell csatlakoznod a nethez, majd a Social Clubhoz (home gomb), és újra be kell lépned a GTA Online-ba. Ugyan a csatlakozás idejét bukod, legalább nem tölt újra az egész program.

Vezetékes csatlakozás

Ezt nem kell túlbonyolítani. Húzd ki az UTP kábelt, várd meg, amíg minden megszakad, aztán dugd vissza.

Wifi csatlakozás

  • alt+tab Windowsba
  • nyisd meg a wifi kapcsolatok listáját,
  • bontsd a kapcsolatot,
  • újracsatlakozás,
  • vissza a játékba,
  • újracsatlakozás a Social Clubhoz (home gomb),
  • újracsatlakozás a GTA Online-hoz.

GTA Online support

Rengeteg a glitch, amivel bukhatod az összeküzdött cuccaidat és pénzedet. Ha jelented a hibát a Rockstar Games ügyfélszolgálati oldalán, segítenek a megoldásában. (Eddig jó tapasztalatom van velük, mindig mindenben segítettek.) Most éppen 72 órán belüli válaszra lehet számítani az ott írtak szerint.

Továbbiak

(1) A Rockstar Games Support oldalán látható ez az üzenet, ami a csökkentett kapacitású ügyfélszolgáltatról szól:

As part of our efforts to protect the health and safety of our support agents, the following service changes are in effect:

Call-back and Chat requests for all languages are temporarily suspended.

Responses to support requests may take longer depending on the issue and available agents.

As always, we appreciate your patience and understanding.

(2) A teljes játékosszám nem látható, mivel a GTA 5 / GTA Online rengeteg platformon érhető el, viszont a Steamen aktív játékosok számában látható a növekedés:

Grand Theft Auto V Steam Charts in 2020.04.15.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük