gta online hunting pack

GTA Online hírek, 2020.05.21. – Összeomlás és akciók

Játékblog

A GTA Online legrosszabb hete után újabb akciók és kedvezmények várják azokat, akik még bírják türelemmel.

10 daily objectives – 1 milliós bónusz

Május 27-ig 10 darabot kell teljesítened a daily objectives feladatok közül és 1 millió GTA dollár jutalmat kapsz érte. (Ismertetők a linkre kattintva.)

gta online daily objectives

Háromszorosan fizető módok és munkák

Triplán fizet a Hunting Pack játékmód, amelyben két csapat esik egymásnak. A 4-8 játékos által játszható módban három szerep van: a Runner, aki egy lassabb járművel menekül, a Defenders, akik védik őt és az Attackers, akik támadják a konvojt. A Runner és a védők célja, hogy eljuttassák az adott pontba a lassabb járművet, a támadóké nyilván az, hogy ezt megakadályozzák.

gta online hunting pack

A csavar az egészben az, hogy a lassabb jármű robban, ha egy bizonyos sebességlimit alá lassul. A pályák két csoportra oszhatóak: az alap pályákon a normál térképen, hétköznapias jellegű autókkal kell játszani, a Remix mapok viszont speciális, stunt jellegű pályák spécibb vagy magasabb kategóriájú járművekkel.

gta 5 online hunting pack

Jól fizet, szórakoztató és a meccsek általában rövid idő alatt véget érnek. A hostok gyakran a legmagasabb, három nyert körös győzelmet állítják be, de még így sem nyúlnak túl hosszúra a menetek. Elérhető a menü Adversary Modes opciója alól, vagy a telefon Play Quick Job funkciójából.

A freemode események is háromszorosan fizetnek a héten!

Duplán fizet

Kétszeres jutalmakkal szolgál a Stockpile mód, amelynek keretében légi járművekkel kell csomagokat felszedni, majd a csapatod kijelölt zónájába letenni. Miután elfogytak a szabad csomagok, elkezdődik a lopkodás.

Látványos, szórakoztató és izgalmas mód, csak ajánlani tudom. Főleg azoknak kedvez, akik bírják az árkádjellegű dogfightokat és hiányolják a légi harcot a freemode-ból. Elérhetőség: szintén Adversary Modes menüpont.

gta online stockpile

Kedvezményesen megvásárolható dolgok

 • Hangárok: – 50%
 • Hangárok kiegészítői: – 50%
 • Buckingham Akula lopakodó harci helikopter: – 50%
 • Declasse Scramjet: – 40%
 • TM-02 Khanjali lopakodó tank: – 40%
 • Jachtok: – 40%
 • BF Ramp Buggy: – 50%
 • Mammoth Patriot Stretch limuzin: – 50%
 • Volatol: – 50%
akula helikopter

Ingyenes cuccok

 • Jock Cranley kezeslábas,
 • tüzijáték kilövő és lőszer,
 • MOC díszítések.

A szerencsekerék megnyerhető járműve a héten

Ez.

bravado halftrack

Rövid beszámoló múlt hétről

Ha szóló játékos vagy valamilyen baráti kör vagy crew nélkül, akkor számodra a GTA Online csak idegeskedést fog tartogatni egy ideig. A publikus lobbik játszhatatlanná váltak.

gta online down

A múlt heti Epic Store akció a már eddig is katasztrofális technikai állapotban lévő GTA Online-t teljesen elintézte. A megduzzadt játékosszámot a szerverek nem tudták kezelni, így hosszú órákra szétesett a rendszer, nem lehetett csatlakozni.

rockstar games status

Felelősség

A közösség az akciót és az új játékosokat ambivalens módon fogadta. Sokak szerint az Epic ezzel az akcióval tönkretette a játékot (ami egy marhaság) és hogy a legtöbb új játékos csaló vagy pénzért könyörgő Fortnite kid (ami részben marhaság). Sokan azon háborognak, hogy ők megvették a játékot, mégis hogyan lehet ingyen adni, illetve hogy az egymilliós alapösszeg és pár kiegészítő biznisz nem fair az OG játékosbázissal szemben. Ezek az érvek ezer sebből vérzenek:

 • Három szereplője volt ennek az akciónak, nem csak kettő. Az Epic Store egy piactér, amely kihasználta a lehetőséget, mert ez a dolga. A Rockstar folyamatosan szállítja a kontentet a játékba és fenntartja ezt a technikai katasztrófát. A harmadik szereplő azonban a Take-Two Interactive, akinek a játék kiadójaként elég nagy szava van a monetáris jellegű döntésekben.
 • A játék már eddig is egy toxikus katasztrófa volt a csalók és könyörgők miatt, a mostani káosz csak még nyilvánvalóbbá tette a problémákat.
 • Valóban sok a nyilvánvalóan kisgyermek szintű, lusta új játékos, de ez már eddig is jelentős probléma volt.
 • Ez egy hét éves játék, ami az új generációs konzolokon és PC-ken is kinn van 5 éve.
 • Egy hét / öt éves, folyamatosan bővülő játékot nem olyan egyszerű nulláról elkezdeni, mint mondjuk a megjelenése idején. Ez az alap boost csomag pedig már évek óta elérhető.

Továbbá két fontos tényt is figyelembe kell venni a hálózati leállások kapcsán. Habár várható volt, hogy a megnövekedő forgalom gondot okoz majd, egy ilyen megállapodás létrejötte általában sok időbe telik és nem is túl rugalmas, hiszen rendkívül súlyos anyagi vonzatai vannak. A koronavírus zárlatok miatt viszont a játékosoknak a szokottnál több ideje van, így szinte mindenki egyből be akart lépni a játékba, miközben az átlagosnál alacsonyabb személyzettel üzemel a hálózat. A support oldalán ezt jelzik is, valószínűleg a hálózati fenntartókra is igaz.

Természetesen ez nem menti fel a Take-Two döntéshozóit, hiszen bár a játék évek óta a nagyvállalat aranybányája, technikailag elavult és elhanyagolt, ráadásul a csalók és rosszindulatú játékosok ténykedését is csak nagy vonalakban, kis mértékben korlátozzák.

A pozitív oldalon viszont meg kell említenem, hogy sok teljesen normális, értelmes, a grindot a gameplay loop részeként elfogadó és jól kooperáló játékos is érkezett. Az elmúlt napokban sokat segítettem az értelmesebbnek tűnő kezdőknek, akik mind értékelték azt. Rengetegen érkeztek konzolról, akik egyszerűen platformot váltottak, de nem akartak pénzt adni még egyszer a játékért. Ésszerű érv.

Velük nem volt problémám, sőt, egész jól el is szórakoztunk a különböző Bunker Series meccseken.

A publikus freemode halála

Az viszont kétségkívül igaz, hogy a sok bolondból tengernyi bolond lett. A kapcsolódási hibák és bugok csak a jéghegy csúcsát jelentik, ugyanis a legnagyobb gondot a csalók és a túlpörgött kezdő játékosok jelentik. Függetlenül attól, hogy mit csinálok egy publikus lobbiban, általában néhány percen belül már kapom is a force kicket egy csalótól.

no daddy

Lényegében megszakítja a kapcsolatomat a lobbival és mehetek vissza a story mode-ba, majd újra kell csatlakoznom. Előszeretettel csinálják küldetés közben, hogy még a Bad Sport státuszom is növekedjen.

Eredetileg nem tudtam kikerülni, ráadásul a menüt is zárolta, úgyhogy csak a játék újraindításával tudtam belépni a GTA Online-ba. Pár napja a leszakadás előtt van pár előjel (megálló jármű, kiüresedő minimap), ami alatt még át tudok ugrani egy másik lobbira. Ha ki is ütnek, legalább most már a menüt elérem újra, szóval csak újra kell csatlakoznom.

Természetesen a csalók ellen szólni nem lehet, hiszen „minden olyan drága és sokat kell grindolni”. Ez részben jogos, de a gameplay loop része, másrészt kis csapattal, kooperációval és kommunikációval gond nélkül, szórakozva is lehet pénzt termelni.

A másik gondot a cargo grieferek jelentik. Az MK2-vel ámokfutó játékosok szinte kihaltak, azonban a tapasztalatlan játékosok a játék felhívására gyakran esnek neki a szállítmányoknak. Neki 2000 jutalom, neked több százezer bukta.

A megoldás

Ha a jelenlegi helyzetben folytatni akarod a játékod, alapíts egy kis crewt, spanolj le a normális játékosokkal és nyomjatok zártabb sessionöket. Folyamatosan segítsétek egymást a resupplyban és eladásokban, a rendes kezdőket meg támogassátok, hogy az évek óta jelenlévő toxikus kultúra végre megújulhasson.

gta online avatar
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük