GTA Online NPC autók eladása

GTA Online: NPC autók eladása és Simeon export kérései

Játékblog

A GTA Online aktuális árai mellett az NPC autók értéke aprópénznek tűnhet, viszont éppen ezért minden kis segítséget érdemes megbecsülni.

A TL;DR klub tagjainak

 • 48 percenként adhatsz el egy NPC autót.
 • Dubsta: 7000, Oracle: 8000, Oracle XS: 8200, Schwarzer: 8000, Rocoto: 8500, Baller: 9000, Felon: 9000, Felon GT: 9500, Sentinel: 9500
 • Galériát a cikkben találsz róluk.
 • Ha van pár szabad garázshelyed, raktározhatod is őket.
 • A Simeon által kért drágább autók leszállításáért 20 ezer körül kapsz.
 • A szerelőműhelyek környékén néha véletlenszerűen feltűnnek tuningolt NPC autók, amelyek értéke 10 és 20 ezer közé esik.
 • A SecuroServ alkalmazottaid által eladott autók árából megkapsz 90 százalékot. (Maximum ~35 ezer egy körben.)
 • A Vagos, Ballas és Families bandatagok autóiért 8 és 10 ezret is kaphatsz.
GTA Online frakciók színeit viselő NPC autók
Különböző frakciók színeit viselő utcai járművek.

Általános dolgok

A GTA Online-on belül 48 percenként adhatsz el egy NPC autót a szerelőműhelyekben – a játék világában 48 perc alatt telik el egy nap. A számláló a sessiontől függetlenül megy, így ugrálással vagy ki és belépéssel nem tudsz trükközni. Eladáskor az autó normál vételárának tíz százalék kapod meg a szerelőműhelyekben.

GTA Online NPC autók eladása a Los Santos Customsben
Eladás a Los Santos Customsben (“LSC”)

A legtöbb karakterem árkádja, nightclubja és számos garázsa a La Mesaban található szerelőműhely környékén van. Így közvetlenül belépés után be tudok ülni egy elraktározott autóba, és néhány másodpercen belül el is tudom adni.

Gallivanter Baller
Gallivanter Baller #1: 9000 dollár

Mivel nagyobb számban jelennek meg az adott típusú autók, könnyű betárazni a „drágábbakból”. Az előbb említett helyen gyakran jelennek meg Dubsták, Felonok és Felon GT tömeges mennyiségben.

Lampadati Felon
Lampadati Felon: 9000 dollár

Külön várni az NPC autók eladása miatt nem érdemes. Viszont ha freemode-ban szórakozol a haverjaiddal egy szerelőműhely körül, vagy heist / más játékmód közben szünetet tartasz, egy-egy eladás ad egy kis pénzügyi lökést.

Gallivanter Baller
Gallivanter Baller #2: 9000 dollár

Simeon, te mocsok

Übermacht Sentinel
Übermacht Sentinel – LSC: 9500 dollár, Simeon: 14500 dollár

Simeontól néha kapsz egy üzenetet egy autólistáról. Az adott típusú kocsikból egyet ellophatsz, majd miután megjavíttattad és átfestetted bármelyik szerelőműhelyben, leszállíthatod a kikötőbe a S-sel jelölt raktárba.

Lampadati Felon GT
Lampadati Felon GT – LSC: 9500 dollár, Simeon: 14250 dollár

(A játékosok körében különösen népszerű a „Deliver an export vehicle to Simeon” napi küldetés a random érkező üzenet és a kiszámíthatatlanul megjelenő autótípusok kapcsán. A teljesítés néha 5 perc, néha egy nagyon kicsit több. A hangsúly a “nagyon” szócskán van.)

Benefactor Dubsta
Benefactor Dubsta – LSC: 7000 dollár, Simeon: 10500 dollár

Ha megkapod az üzenetet, érdemes a drágább, már nem eladható kategóriájú utcai autókra koncentrálnod. Ilyen például a Vapid Bullet, Bravado Banshee vagy a Benefactor Feltzer is. Nyilván ezek a DLC-kkel érkezett autókhoz képest olcsóak a százezer körüli árukkal, viszont Simenonnak leszállítva 20 ezer körüli összeget kapsz.

Már ha nem töröd őket rommá a kikötőbe való szállítás közben.

Benefactor Schwartzer
Benefactor Schwartzer – LSC: 8000 dollár, Simeon: 12000 dollár

Egy trükkel megúszhatod azt is, hogy várakoznod kelljen Simeon üzenetére. A freemode sessionben ugyanis mindig van egy játékosonként eltérő aktív lista a leszállítható autókról – ha véletlenszerűen lopkodni kezded a drágábbakat és kapsz két csillagot, akkor már viheted is festésre, majd szállíthatod is le.

Obey Rocoto
Obey Rocoto – LSC: 8500 dollár, Simeon: 12750 dollár

A random lopkodással természetesen növeled az esélyét annak, hogy kap egy jó kis bountyt. Bár se Mel Gibson, se kókusz nem lesz benne.

Saját autót természetesen nem passzolhatsz így el.

Benefactor Serrano
Benefactor Serrano – LSC: 6000 dollár, Simeon: 9000 dollár

SecuroServ csoportkedvezmény

Übermacht Oracle
Übermacht Oracle: 8000 dollár

Freemode-ban a SecuroServ alkalmazottaid bevételeinek legnagyobb részéből 90 százalékos részesedést kapsz. Ez VIP és CEO regisztrációra is érvényes.

Legfeljebb 3 alkalmazottad lehet, így 4 autót tudtok egyszerre eladni – ez például 4 Felon GT esetében már 35 ezer dollár körüli összeget jelent számodra.

Übermacht Oracle XS
Übermacht Oracle XS: 8200 dollár

Természetesen a 48 perces limit mind a három játékosra érvényes, így nem tudtok gyorsan átregisztrálva másnak eladni.

Ha kedveskedni akarsz a haverodnak, akinek éppen a SecuroServ alkalmazottja vagy, fogj egy autót az utcáról és add el!

Übermacht Sentinel XS
Übermacht Sentinel XS: 6000 dollár

Vagos, Ballas, Families autók a GTA Online freemode-jában

A három banda felségterületein találkozhatsz 3 olyan autótípussal, amelyek enyhe vizuális tuninggal rendelkeznek az alap utcai változathoz képest. Ezek a következők:

 • Manana
 • Tornado
 • Buccaneer
Vagos Albany Manana
Vagos Albany Manana: 7720 dollár

A sárga (sárga-fekete), lila és zöld színt leszámítva ezek az autók megegyeznek. Áruk egy kicsit magasabb a normál utcai változatoknál; a Tornado esetében 8000-et, a Buccaneernél 10 000-et kapsz.

Vagos Declasse Tornado
Vagos Declasse Tornado: 12575 dollár

Az autók általában nyitva vannak, viszont a környékbeli bandatagok általában lőni kezdenek rád és gyakran bountyt is kapsz. A lila és zöld autók ritkábban bukkannak fel, ezeket a Grove Streeten és az azzal szemben található utcán találod majd meg. A sárgákat Rancho környékén találod meg.

Vagos Albany Buccaneer
Vagos Albany Buccaneer: 9975 dollár

Random felbukkanó tuningolt utcai autók a GTA Online-ban

A szerelőműhelyektől néhány méterre időnként vizuális tuninggal bíró utcai autókat találhatsz. Ezek általában Dominatorok, Gauntletek, Sentinelek, Sandking XL-ek vagy Ruinerek, de találtam már Rat Slamvant és Cometet is.

Ritka, kék Dominator optikai tuninggal

Előbbi nagyon ritka, csak egyszer találtam rá Paleto Baynél, utóbbit pedig nem tarthattam meg a „túl magas” ára miatt. Sem Gauntlettel, sem Sentinellel nem találkoztam már 2017 óta. Kár, mert gyönyörű lila árnyalatuk szokott lenni. A Dominator gyakran kék színű és nagyon menő kiegészítői vannak.

A Sandkingek és Ruinerek egyébként általában borzasztóan néznek ki.

Ezekre az autókra a standard NPC szabályok vonatkoznak, viszont 10 és 20 ezer közé esik az értékük. Én már inkább gyűjtöm őket, mint érdekességeket, de néha ez a pici összeg is jól tud jönni segítségként.

Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.