gta online mad biker

GTA Online hírek, 2020.05.07. – Motoros bónuszok, akciók

Játékblog

A hét aktuális témája a GTA Online-ban: motoros klubok. A hajtás után olvashatsz az új akciókról és megszerezhető cuccokról, illetve egy rövid összefoglalót a múlt heti élményeimről.

Duplán fizet

A tematikus hét keretében a motorosklubok üzletei és küldetései dupla pénzt és RP-t adnak.

A heti kiemelt díjazású játékmód a Transform Race. E versenyek során az egyes szakaszokat különböző speciális járművekkel kell teljesítened.

Az akciók és kedvezmények május 14. hajnalig tartanak.

Ingyen cucc

A múlt héten indult földönkívüli bandaháború apropójából ingyenessé tették a zöld és a lila színű alienruhákat.

gta online zöld alien béke

Hogy ez javítja e a közösségi élményt vagy rontja a griefing problémát, idővel kiderül…

Kedvezményesen megvásárolható

Ezen a héten a következő cuccokat vásárolhatod meg “olcsóbban”:

A járművek nevére kattintva a GTABase profiljukat nézheted meg. A járművek közül a Shotaro és a Krieger az érdekesebb: előbbi a Tronból ismerős gépekre hajazó igen gyors és ütőképes versenymotor, utóbbi pedig egy kiváló szupersportkocsi. A dolog szépséghibája csak az, hogy a Krieger még így is röhejesen túlárazott.

Ingyen pénz

Az előző cikkemben említett akció továbbra is él: aki belép májusban a GTA Online-ba, egyszeri 500 ezer GTA dolláros jutalmat kap.

Szerencsekerék: új autó

Ezen a héten egy Coil Cyclone nyerhető meg a kaszinó szerencsekerekén.

Röviden a múlt hétről

A múlt héten egy kicsit alábecsültem a duplázott értékű Special Cargo eladások jelentőségét. A Redditen felbukkanó posztokban voltak játékosok, akik egy egész hetes darálás után tizenmillió GTA dolláros bevételekről számoltak be.

Bandaháború

gta online gang war

A múlt héten indult bandaháborúban most három aktív frakció van: a zöld és lila ruhás alienek, illetve a sárga védőruhás emberek. Valahol ironikus, hogy a bandaháborúban használt zöld-lila-sárga színek a GTA San Andreas óta jelenlévő Families BallasVagos ellentétre emlékeztetnek.

Az eddigi tapasztalataim? A zöldek általában vagy együtt lógnak, vagy egyénileg/csapatosan, melee fegyverekkel lepik meg a figyelmetlen játékosokat. Néha bosszantó, de még vicces trollkodás. A lilák vagy abszolút békések, vagy halomra lőnek mindenkit, főleg a zöldeket. A sárga ruhások az alieneket irtják.

Hotring Circuit

A múlt hét fénypontját számomra a Hotring Circuit versenyek jelentették. Ez a mód a NASCAR-t és a Flatout őrületét kombinálja, fantasztikus versenyekben lehet részt venni a telített lobbikban.

Már ha tisztességesek a játékosok.

Szerencsére sok korrekt arccal találkoztam, néha hosszú órákig is ment egy-egy lobbi. A technikai problémák ellenére élvezetes volt.

Technikai gondok

A hálózat érezhetően túl van terhelve. A játék gyakran nehezen vagy egyáltalán nem tud csatlakozni egy lobbihoz, a sessionök váratlanul szétesnek, ráadásul a tranzakciós rendszer is egyre meghízhatatlanabb. A csalók és grieferek ellen védtelenek a játékosok, verseny közben például kvázi lehetetlen jelenteni őket.

A beakadt töltőképernyő kapcsán írtam egy rövid útmutatót, azt itt találod.

GTA Online töltőképernyő

A folyamatosan glitchelő Arena War után most új probléma jelent meg, amit a Hotring Circuit versenyek előtt gyakran tapasztalhattunk. A 25 – 30 játékos között mindig volt legalább egy, akit a játék csak nagyon hosszú idő alatt tudott beléptetni. Ilyenkor percek bámulhatjuk a “JOINING” státuszt, a végén pedig vagy sikerül csatlakozni a játékosnak, vagy timeouttal eltűnik. (Sajnos gyakran utóbbi.) Design hiba miatt a csatlakozó játékos nem rúgható ki a lobbiból.

Az alacsonyabb szintű játékosoknak pedig külön el kell magyarázni, hogy hálózati problémáról van szó, nem rúgható ki és ne anyázzák a hostot vagy a csatlakozó játékost.

Egy ideje a játék néha véletlenszerűen össze is omlik, bár legalább a rendszert nem viszi magával. Ha jól sejtem, a bepörgött csalók aktivitása miatt szakad meg néha a kapcsolatom a freemode sessionökkel is.

Morális problémák

A csalók és (főként MK2) grieferek továbbra is akadályozzák a freemode lobbiban aktív játékosokat a szórakozásban, GTA dollárszerzésben. A csalók nyíltan beszélnek módszereikről a chatben, vígan osztják a könyörgő kölyköknek a pénzt, az agresszív túlkompenzálás pedig általánossá vált a játékosok körében.

A “Bad Sport” – “Good Sport” kategorizálás pedig már viccnek is rossz.

köszi

Sztori: Daily Objective keretében szereztem egy autót, átfestettem, le akartam szállítani Simeonnak. Glitch miatt az ajtó nem nyílt ki a kikötőben, lobbit kellett váltanom. Hiba, lecsatlakoztás a GTA Online-ról, visszacsatlakozás, majd jelzés, hogy félbehagytam egy melót és nőtt a bad sport faktorom.

Egy órával később taktikusan, de tisztán megnyertem egy hosszabb Hotring Circuit menetet. Az új menet előtt a host bosszúból kirúgott a lobbiból, a játék pedig freemode-ban jelzett, hogy nőtt a bad sport faktorom. A Play Quick Job opció visszadobott ugyanabba a lobbiba, a host kiröhögött, majd több meneten keresztül benntartotta a nyilvánvaló griefereket.

A technikai problémákkal kombinálva ezek a dolgok egyre frusztrálóbbá, fárasztóbbá teszi a játékot.

Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük