willy's wonderland

Willy mesevilága kritika és előzetes

Mozgókép-blog

Nicolas Cage a szokásos B-kategóriás szösszenetek mellett az utóbbi időben egyre több meglehetősen bizarr koncepciójú filmben is szerepet vállal. A Willy mesevilága is egy ilyen darab, ami éppen leglököttebb pillanataiban működik a legjobban.

Willy mesevilága előzetes

Sztori

Egy szótlan idegent egy isten háta mögötti kisvárosban megbíznak azzal, hogy éjszaka takarítsa ki a Willy’s Wonderland nevű elhagyatott szórakozóhelyet. A látszólag egyszerű feladatból hamarosan pokoli túlélőgyakorlat lesz.

Willy mesevilága kritika

A Willy mesevilága az élvezetesebb B-kategóriás filmek közé tartozik, mivel játékideje nagy részében tisztában van a saját lököttségével és jól adagolt humorral erre még rá is játszik. Időnként ugyan befigyelnek túl komolyra vett exposition dumpok, viszont ezeket a rövid szakaszokat leszámítva az alkotás inkább a bűnös élvezet faktorra játszik.

Nicolas Cage a “megszokott” B-filmes formáját hozta, azaz jelen esetben tökéletes munkát végzett. Az idő egy részében alvajáró módban dolgozott, néha őrültködésével tovább gyarapította a mémklipes portfólióját, de közben felidézte régebbi badass szerepeit is egy kicsit. Szórakoztató alakítása kiválóan illett ehhez a filmhez.

A sztori a klasszikus horrorkliséket és karaktereket pörgette újra. A film akkor működött a legjobban, amikor kifigurázta ezeket a kötelező elemeket; a klisés komolykodás már nem volt annyira jó, de legalább nem is vitték túlzásba. És bár itt-ott ugyan túlmagyarázták a sztorit, de egy adag balladai homály is maradt benne, ami hatalmas pozitívum volt. A film hangulata a manapság divatos nyolcvanas éveket megidéző stílust hozza, amit az alkotók néhány jól kiválasztott dallal is megtámogatták. A tempó összességében véve rendben hossz, a játékidő pedig ideális egy ilyen típusú darabhoz.

A Willy mesevilága korrekt, szórakoztató és öntudatos bűnös élvezet. Nem hiszem, hogy hatalmas kultfilm válna belőle idővel, viszont aki bírja a hasonló típusú alkotásokat és Nic Cage lököttebb darabjait, az valószínűleg kellemes élményként könyveli majd el ezt is.

Stáblista

  • Eredeti cím: Willy’s Wonderland,
  • kiadás éve: 2021,
  • műfaj: horror, vígjáték, akciófilm,
  • játékidő: 88 perc,
  • főszerepben: Nicolas Cage, Emily Tosta,
  • rendezte: Kevin Lewis,
  • írta: G. O. Parsons,
  • zene: Émoi,
  • a film IMDB linkje.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.