GTA Online: az Open Wheel Racing játékmód eredeti változata

Játékblog

Ebben a cikkben a formula autóversenyekhez hasonló GTA Online játékmód, az Open Wheel Racing eredeti, 2020 márciusában megjelent változatáról olvashatsz.

GTA Online Open Wheel Racing – 2020 március

A játékmód eredetileg két új autót és 7 dedikált pályát hozott a GTA Online-ba.

Az open wheel és a normál versenyek közötti fő különbséget az autók viselkedése adja. Az autók nagyon gyorsak és egészen jól kezelhetőek, azonban rendkívül sérülékenyek is.

GTA Online open-wheel racing

Külön HP-val rendelkeznek, amelyet a verseny közben folyamatosan látunk. Egy-egy nagyobb ütközés során súlyosan megsérülhetnek, az első vagy a hátsó szárny elvesztése pedig nehezíti az irányításukat.

GTA Online formula autók

A verseny alatt az autók gumijai is kopnak. A rajt előtt három keverékből választhatunk: soft, medium vagy hard. Minél puhább a keverébb, annál jobban tapad, azonban annál jobban kopik is. A gumik állapotát szintén folyamatosan látjuk menet közben.

A sérülések javítása és a gumicsere miatt néhány körönként ki kell állni a boxba. Ilyenkor teljesen meg kell állítani az autót, majd egy pillanaton belül már mehetünk is tovább.

GTA 5 Online formula autók

Autók

A két új autó a Progen PR4 és az Ocelot R88, mindkettő alapára bőven 3 millió dollár felett van. Természetesen tuningolhatók is, és ki lehet őket vinni freemode-ba is. Papíron a specifikációjuk között kevés különbség van, ám a legtöbb a PR4-et használják tapasztalataim szerint.

GTA 5 Online Progen PR4

Mindkét autó rendelkezik boosttal, amely a második körtől érhető el. Egy KERS-szerű berendezés tölti a fékezéseknél.

A jó íveket megtalálva hatalmas élmény vezetni ezeket az autókat. Boosttal 140 MPH felett van a végsebességük!

Ocelot R88

Pályák

A pályák között vannak utcai és külön erre a célra gyártott stunt jellegűek is. A kezdő játékosok számára elég szívatósak lehetnek, de egyébként egész élvezetesek. A hivatalos pályákon nincsenek stunt elemek, azaz mesterséges gyorsítók, lassítók vagy ugratók.

GTA Online előzés

A versenyek hosszát a hostok 5 vagy 10 körre szokták állítani. Ez a hosszabb pályáknál 10-15 perces menetidőt jelenthet. Ezt a türelmetlenebb játékosok általában nem várják ki, sokan lépnek ki a hosszabb menetek közben.

GTA 5 Online új versenymód

Hogy érhető el az új játékmód a GTA Online-ban?

Az Open Wheel Series ikonját freemode-ban a város déli részében, az LSIA reptér felett találhatod meg.

A telefononról is kereshetsz versenyt, ott az Open Wheel Series opciót kell kiválasztanod.

Utolsó lehetőségként a szokásos módon, a menü Jobs opciójában találsz még versenyeket.

GTA 5 Online munkák

Tapasztalataim az új GTA Online móddal

Contact

(Contact: ennél a beállításnál az autók fizikailag érintkezhetnek.)

Uh.

GTA Online zúzás

Mivel a 2019. március 4-ig tartó tematikus időszakban az új játékmód volt az aktuális Featured Series, dupla RP és pénz járt érte. Értelemszerű, hogy rengeteg játékos próbálta ki… ez pedig a Contact meneteknél elég sok problémát okozott.

A nagy számú és vegyes morális/szellemi hátterű, illetve képességű játékos miatt a contact menetek eleje mindig a pusztításról szólt. Rengeteg autó akadt össze, szárnyak és játékosok repkedtek mindenfelé az első kanyarokban.

GTA 5 Online baleset

Persze később is sok gond volt az autók sebessége miatt, mert a tapasztalatlanabb vagy gonoszabb játékosok gyakran kiütötték az előttük haladókat. Ez persze sérüléssel járt a vétlen félnek, aki pozíciót és időt veszített a valószínűsíthető boxutca látogatás miatt.

A versenyt megunó játékosok sajnos gyakran hagyták a pályán az autójukat, bár ez még a kisebb gondot jelentette. A lecsúszott és bedühödött játékosok közül sokan megfordultak, és a menetiránnyal szemben kezdtek haladni. Folyamatosan ütköztek, hátráltatták a szabálykövető játékosokat.

GTA 5 Online formula rajt

Non-Contact

Non-contact: itt az autók nem érintkezhetnek, gyakorlatilag “szellemekkel” versenyzünk.

GTA 5 Online rajtrács

A non-contact mód előnye, hogy az ütközések és a szemétkedések kizárhatók vele, így többet számít a pályaismeret és a vezetési képesség. Viszont kevésbé izgalmas, hiszen az ütközések híján nem lebeg felettünk Damoklész kardja. A profibb versenyre vágyó hostok sokszor adnak meg non-contact beállítást, erre érdemes számolni.

A játékmód így sokkal békésebb és élvezetesebb, sokkal inkább koncentrálhatunk a köridőnkre.

GTA 5 Online non-contact verseny

Végszó

A Hotring Circuit módhz hasonlóan üde színfoltot jelent a GTA 5 Online új módja. Előnye, hogy érdekes, szórakoztató és türelmet, ügyességet igényel, hátránya, hogy drágák az autók és contact versenyeken sok a problémás játékos.

GTA 5 Online autóverseny

Kipróbálni érdemes. Azoknak a játékosoknak, akik szeretik a játékon belüli autóversenyeket, bizonyára elnyeri majd tetszését. Nekem nagyon bejött, egyedül azt sajnálom, hogy a tematikus hét után csökken majd a játékos szám. Továbbá úgy vélem, hogy sokkal, de sokkal több pályára lenne szükség. A Hotring Circuithöz hasonlóan szeretem ezt a módot, de ott is keveslem a dedikált pályák számát.

GTA 5 Online autóverseny
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.