gta online solo session

GTA Online: solo session létrehozása

Játékblog

A GTA Online nyilvános freemode lobbijai jelen pillanatban nagyjából játszhatatlanok a csalók és rosszindulatú játékosok miatt. Szerencsére egy kis trükkel le tudod magad választani a nyilvános lobbiról úgy, hogy egyedül maradj benne, de a barátaid továbbra is be tudjanak csatlakozni hozzád és eladásokhoz, munkákhoz tudjátok használni. A publikus solo session (public private session) létrehozása a beakadt töltőképernyők ellen is hatásos.

Háttér

A GTA Online hálózati rendszere finoman szólva is instabil, ráadásul a koronavírus időszak elejétől kezdve folyamatosan túl van terhelve. A publikus lobbikban (public session) sok az agresszív és csaló játékos, aki tönkreteszi a játékélményt és megakadályozzák a pénzszerzést.

lobbi == session

Mindig, minden játékban ellene vagyok a glitchek kihasználásának, vagy a csaló eszközök igénybe vételének. A GTA Online esetében viszont a publikus solo session létrehozása elengedhetetlen, ha nincs pénzed shark cardra, vagy nincs időd heteket elvesztegetni bukott eladásokra az életedből. (És mondjuk nem szervezett crewban dolgozol.)

gta online eladás egyedül

A cikkben ismertetett módszer valahol a szürke zónába esik. A Take-Two és a Rockstar biztosan ellene van, ugyanakkor nem igényel csaló eszközt és nem károsítod meg vele a többi játékost sem. A kis közösséggel, akivel játszom, gyakorlatilag minden egyes publikus lobbiba való belépés után alkalmazzuk, eddig sosem kaptunk érte büntetést.

A GTA Online esetében a gameplay loop részét képezi a grind, ha nem nem tudsz pluszban költeni rá, viszont a toxikus játékosbázis miatt hamar meg fogod gyűlölni ezt az egyébként csodálatos lehetőségeket biztosító játékot. A lentebb ismertetett módszer lényegében segít az eladások zavartalan levezéslésében vagy a beakadt töltőképernyőkön való átlendülésen.

Mi az a publikus solo session?

A módszer végrehajtása után lényegében az összes játékos látszólag kilép a lobbidból, te pedig eltűnsz az övékből. A lobbi továbbra is kapcsolatban marad a Rockstar hálózatával, azonban egy ideig magad leszel benne. (Fontos az “egy ideig” rész!) Nem solo lobbit hozol létre, ahol korlátozottan éred el a tartalmat, hanem továbbra is teljesértékű nyilvános sessionben maradsz.

Ez a módszer akkor is jó, ha a játék látszólag csatlakozott egy lobbihoz, de nem tud továbblépni a töltőképernyőről. Ezzel a módszerrel egy solo lobbi jön létre, amibe valóban be tudsz lépni.

GTA Online töltőképernyő

Mivel továbbra is publikus marad a session, meghívhatod a barátaidat az eladáshoz, küldetésekhez, munkavégzéshez, ők pedig gond nélkül csatlakozni tudnak majd. Azonban érdemes gyorsan lépnetek, mert a tapasztalataim 3-4 játékos szerint viszonylag rövid időn belül gyakran újra elkezdenek becsatlakozni a randomok és kezdődik elölről a cirkusz.

Azt is fontos tudnod, hogy a leválasztással megöröklöd a lobbi problémáit. Ha például egy csaló ámokfutó módon teliszemetelte az egészet, vagy villódzást állított be, akkor ezek a problémák továbbra is jelen lesznek. Érdemes mindig tiszta lobbiból leválni, ha nem akarsz váratlan akadályokkal, glitchekkel találkozni “munkavégzés” vagy ökörködés közben.

További három fontos “apróság”, amivel pénzt buksz a nyugalomért cserébe:

  • Ha csak az MC / CEO / VIP csapattagok vannak a lobbiban és nincs konkurens játékos azonos biznisszel, akkor elestek a telített lobbik bónuszaitól eladáskor. Bár legalább eladni tudtok majd…
  • Ha autót akartok eladni és nincs nem csapattag játékos a lobbiban, akkor a játék NPC-kkel fog rátok támadni a szállítás közben. Érdemes legalább egy embert pluszban meghívni, aki az “ellenség” lesz, így a játék nem küldi rátok az idegesítő (és komoly károkat okozó) botokat.
  • Ha egyedül akarsz autót eladni és egyedül vagy, nem fog menni.

Útmutató ahhoz, hogy hogyan válaszd le magad a többi játékosról

1. Alt+Tabbal lépj ki a Windowsba!

2. Nyisd meg a Start menüt, majd kezdd el begépelni az “Erőforrás-figyelő” kifejezést. Kattints az alkalmazásra!

windows erőforrás-figyelő

3. Az Erőforrás-figyelőben kattints a CPU fülre!

4. A listában keresd ki a “GTA5.exe”-t!

5. Jobb gombbal kattints rá, majd a megjelenő menüben válaszd a “Folyamat felfüggesztése” opciót! A felbukkanó kérdésre válaszolj “Igen”-nel!

gta online solo session
gta online solo session

6. Várj tíz másodpercet!

7. Az időközben kék színre váltott “GTA5.exe” sorra kattints jobb gombbal! A megjelenő menüből válaszd ki a “Folyamat folytatása” opciót. Szintén “Igen”-nel válaszolj a megerősítő kérdésre!

gta online solo session
gta online solo session

8. Lépj vissza a játékba. Elvileg azt kell látnod, hogy a többi játékos “kilépett” a sessionből.

gta online public private

Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.