GTA Online tippek: hol találhatsz repülőt freemode-ban?

Játékblog

A légi közlekedés már jó ideje szerves részét képezi a GTA Online játékmenetének, egy kezdő játékosnak azonban általában nincs még pénze a járművásárlásra. Ebben a cikkben bemutatok néhány helyet, ahol freemode-ban ingyen vehetsz fel légi járműveket.

Fontos: ezek a helyszínek a challenge-ktől függetlenek, a speciális eseményeken kívül is találhatsz itt légi járműveket. Két esetben szokott kivételt tenni a GTA Online: ha túl sok saját gépet hívtak már be a játékosok és a „Criminal Damage” kihívás előtt. Utóbbinál nyilván azért, hogy a cselesebbek ne jussanak túl nagy előnyhöz a drága járművek megsemmisítésével.

Hívd fel Lestert!

Ha felhívod Lestert, két opció is rendelkezésedre áll. A „Locate a helicopter” és „Locate a plane” menüpontok szabadon felvehető légi járművek helyét mutatják meg. Viszont fontos, hogy ez a két opció időkorlátos, azaz ha nem viszed vissza a gépeket, a rendőrök körözni fognak. Nem vészes kikötés, de jó tudni.

Dél San Andreas

A városban két helyen találhatsz helikoptereket, egy helyen pedig helikoptereket és repülőket is.

LSIA – Los Santos International Airport / nemzetközi repülőtér

A legdélebbi bejárat közelébe szokta bedobni a játék a gépeket. A bejárattól balra lévő hangárnál, és a hangárban is szokott állni egy gyors, kisméretű utasszállító Luxor. Jobbra helikoptereket találhatsz.

Az oldalt található bejárat közelében néha műrepülőgépet lehet találni, nem messze a repülőroncstól.

La Puerta kikötő

Itt helikoptereket találhatsz.

Kórház Davisben

A tetőn helikoptereket találhatsz. Ironikus, hogy néha Buzzard harci gépet…

Ezt az épületet keresd!

És a gépek.

Észak San Andreas

Északon három teljes értékű repülőteret, illetve egy helikopterleszállót találhatsz.

Fort Zancudo

A katonai bázis az a hely, ahol a legértékesebb gépet, a Laser vadászgépet veheted fel. Ha viszont csak úgy besétálsz, akkor négy csillagos körözés és számos gyorsan közelítő lövedék lesz a jutalmad. A felszállást tankok, illetve vadászgépek is nehezítik a katonákon kívül.

Néhány freemode esemény alatt viszont kevesebb csillagot kapsz, bizonyos küldetések alatt pedig nem is reagálnak a rendőrök. Ha felhívod Lestert és kiválasztod a „Cops Turn Blind Eye” opciót 5000 dollárért, akkor körözés nélkül veheted fel a vadászgépet (vagy Buzzard helikoptert). Ha Fort Zancudoban vettél hangárt, szabadon szétálhatsz a bázis területén, de a katonai gépekhez így sem nyúlhatsz csak úgy.

Grand Senora sivatag

Grapeseed

Paleto Bay

Itt annyi a csavar, hogy a helikoptereket egy rendőrségi épület mögött találod. Ha az udvarban van a gép, a rendőrök néha nem értékelik a jelenlétedet a pilótaülésben. Ha a kerítésen kívülre dobja be a játék, nem reagálnak.

Keleti part, N.O.O.S.E. épület

Utólagos bővítés: A Hydrámat vettem fel, amikor észrevettem, hogy a N.O.O.S.E. épület tetején is áll egy szabad Buzzard.

A bal oldali épületen áll a Buzzard helikopter.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük