GTA Online Executive Search

GTA Online tippek: az Executive Search CEO/VIP munka

Játékblog

Az Executive Search egy GTA Online VIP és CEO munka, ami néhány okos kis trükkel igen jól jövedelmező szórakozássá válhat még a solo játékosok számára is. Részletek a cikkben.

Mi az a GTA Online Executive Search?

Az Executive Search egy freemode lobbiban indítható VIP és CEO munka, melyet az Interaction Menu – SecuroServ – VIP Work menüpontban találsz regisztráció után. Alapból ~25000 GTA dollárt és 3000 RP-t ad a teljesítése.

Executive Search

Ha elindítottad, megjelenik egy új ikon a térképeden, ami egy zónát jelöl. Ha beérsz a nagyjából véletlenszerűen kijelölt zónába, tíz percen keresztül életben kell maradnod, miközben a többi játékos rád vadászik.

Alapból rejtve vagy a térképen, azonban ha megállsz pár másodpercre vagy kilépsz a zónából, azonnal láthatóvá válsz. Amikor látható vagy, a térképeden téged jelölő nyíl vörössé válik. Ha elhagyod a zónát, pár másodperced van visszatérni, különben veszítesz. A rád vadászó játékosok közül csak az nyer, aki a körön belül tud elkapni téged.

GTA Online Akula

Ha a körön kívülről lőnek ki vagy egy baleset miatt meghalsz, respawn után folytatódik a menet. Viszont fontos, hogy hiába haltál meg a zónán belül, néha a zónán kívül, messze a határvonaltól éledsz újra! Csak egy irritáló hiba a millióból.

Az Executive Search az ügyes rejtőzködésről és a többi játékos elkerüléséről szól. Kisebb trükkökkel elterelheted a figyelmüket, összeugraszthatod őket, vagy a pálya adottságaitól függően teljesen össze is zavarhatod ellenfeleidet.

Tapasztalatom szerint a telítettebb lobbikban 1-2 játékos érdeklődését fogja felkelteni az esemény. Az ellenfelek gyakran alacsonyabb szintű játékosok, akiket könnyű kitrükközni, vagy MK2-vel jönnek… akiket még a kezdőknél is könnyebb. Csendesebb lobbikban egy jó rejtekhellyel akár AFK farmolásként is csinálhatod a munkát.

GTA Online APC

Megjegyzés: pár szó a játékstílusomról

Máshogy játszom, mint a többiek. Szemtől szembeni PvP-ben nem vagyok jó: lassan váltok ritmust, rosszul célzok, meg „öreg” is vagyok, ezért nyílt terepen gyakran csak az erősebb fegyverek miatt tudok győzni. (Mármint Heavy Sniper.)

GTA Executive Search sniper

Városi terepeken viszont előjön, hogy a kedvenc Rambo-filmem az első rész és tinikoromban a Hitman 2-vel toltam éjjel-nappal, míg mások a CoD-dal vagy az 1.6-tal. A CS:GO battle royale módjában is addig voltam jó, amíg sorozatgyilkosként stalkolhattam a többieket, a fegyveres harc előtérbe hozásával elveszítettem az érdeklődésemet.

Az agresszorokat gyakran csalom csapdába szűk helyeken vagy épületsarkokon elhelyezett bombákkal. A pályákon előszeretettel használom a csatornákat, alagukatakat, rejtett szobákat. Sokszor lopakodom és a céltól függően a nyílt konfrontáció helyett inkább sunyulva várakozom a megfelelő pillanatra. A lényeg: ha a szemtől szembeni harcot preferálod, ez az útmutató nem sokat fog érni számodra.

GTA underground
Ez a kép szerintem mindent elmond, még ha nem is E.S. közben készült

Az Executive Search indítás előtt, amit ellenőrizz

A koronavírus helyzet alatt a GTA Online rengeteg bónusz ad bizonyos témájú bizniszekre és munkákra. Ez azért jó, mert belefuthatsz csendes farmlobbikba, ahol az embereket nem érdekli, mit csinálsz, amíg csendben és békében maradsz.

Sőt a legjobb esetben az utánpótlás szerző vagy értékesítéses küldetések közben azt sem látják, mit csinálsz éppen.

GTA Online metró alagút

A lényeg az, hogy a csendes lobbikban gyakorlatilag AFK is lehetsz, miközben az Executive Search fut. Az aktív, hentelős hangulatú vagy a nagy létszámú lobbikban mindig lesz egy-két játékos, aki rádmegy a munka közben. Azokban legfeljebb csak az izgalom miatt érdemes indítani.

Az Executive Search előtt azt sem árt ellenőrizni, hogy hány Opressor MK2, Deluxo, Avenger, helikopter és tank van éppen a térképen. Plussz nézd meg azt is, hogy átlagosan milyen szintűek a játékosok. A munkák közben gyakran alacsonyabb szintű játékosok jöttek rám, velük viszonylag könnyen elbántam vagy gond nélkül elbújtam előlük.

naplemente

Indítás után amit ellenőrizz

Amikor megjelenik a térképen az ikon, még ne menj egyből oda! Ezeket nézd meg:

  • Van e a kör alatt valamilyen földalatti járat, csatorna, alagút, vasútvonal? Bizonyos földalatti helyekre a zónán kívülről kell bemenned, szóval nem lesz menekülési útvonalad. Cserébe nem igazán gondolnak majd arra, hogy ott vagy, főleg ha nem feded fel magad.
  • Mennyire nyílt a terep?
  • Az épületek milyen takarást adnak?
  • Ismersz az adott hely környékén parkolóépületet? Jó rejtekhelyet jelenthetnek.
  • Hol tudsz elterelést elhelyezni?
  • Van bolt vagy valamilyen játékos által birtokolt üzlet a környéken?
  • Hány játékos van az adott területen éppen vagy a környékén?
GTA Online térkép

Ha éppen van valaki a környéken, érdemes egy kicsit várni, hátha odébb áll. A boltoknak, üzleteknek, szerelőműhelyeknek alapból lehet forgalma: ne nyiss egyből tüzet mindenkire! Sokszor előfordul, hogy küldetést végző játékos téved be a körbe, ő azt sem fogja látni, hogy éppen valamilyen munkát végzel.

Trükkök az Executive Search közben

A munka előtt általában valamelyik nagy vagy feltűnő járművemet hozom ki, amiből figyelemelterelés lesz. Például egy rikítóra pimpelt, neonnal rendelkező sportkocsit, vagy mondjuk a fekete Insurgent terepjárómat. De elég néha egy szimpla jármű is a jó helyre helyezve.

GTA Online csapda

Keresek egy nagyobb területű, tök egyértelműen rejtekhelyszagú objektumot. A közelében helyezem el az autót nyílt helyen, feltűnő módon. Látszon rajta a sietség, szóval az ajtót is nyitva lehet hagyni. Általában az Interaction Menuben található funkciókat is használom, szóval bekapcsolom a világítást, a rádiót és a neont.

Néha megszórom minigunnal is, hogy még feltűnőbb legyen.

Aztán keresek egy jóval kevésbé egyértelmű, eldugott, lehetőleg takarásban lévő helyet.

GTA Online Executive Search csapda
Keresd a kilógó három pixelt!

Egy ideje kerülöm a magaslatokat. Megszaporodtak a légi járművek, az MK2-k és Deluxok ellen pedig lehetetlen védekezni. Igyekszem magasabb helyet keresni az utcaszintnél, de nem megyek teljesen nyílt helyekre, például kiemelkedő tetőkre.

Nagyon ritkán maradok a járművemben. Egyrészt a nyomai árulkodóak lehetnek, másrészt a légi járművek automatikusan bemérő rakétái felfedezhetnek anélkül, hogy egyébként az ellenfél látna téged.

Ha föld alatt vagyok és láthatóvá válva trollkodok, akkor gyakran a felszínen hagyott járművem alá vagy közelébe állok. Néha még a Buzzardöt is lehívom, így még érthetetlenebbé válik az ellenfelek részére a helyzet.

Executive Search

Régebben a boltokban bújtam el, mert az ajtón belépve nem érhetőek el a játékos fegyverei. Viszont ha az eladót megrémítik, vagy kilövik, akkor szabad a gazda és az ajtóból állóval szemben hátrányos helyzetbe kerülsz. Ráadásul ezekről a helyekről nincs más kijárat, így csapdába kerülsz, ha felfedeznek.

Ha földalatti járatban állsz meg, tedd egy felszíni út alatt! Így a játékosok nem fogják érteni, hogy hová a pokolba tűnhettél. Eddig talán egyszer vagy kétszer fedezték fel a földalatti rejtekhelyemet, de akkor is látható voltam.

Az Opressor MK2-vel vagy tankkal érkező játékosok hajlamosak arra, hogy spontán összekapjanak a többiekkel. A kialakuló totális káosz előnyödre válik, hiszen egymás hentelésére fognak koncentrálni.

A Merryweather légicsapás bug miatt a föld alatt is működik. Hívd fel telefonon a Merryweathert, kérd a 8000 dolláros Airstrike opciót és csak dobd le a földre a fáklyát. Ha hagyod, hogy láthatóvá válj, az oda sereglő játékosokat lebombázza az érkező repülő.

Merryweather légicsapás

Végszó

Az Executive Search elég jól hozhat a konyhára, viszont ismerni kell hozzá a térképet, a freemode rejtett zugait és a térérzékelés is sokat számít. A legjobb esetben kvázi AFK farmolásként működhet, de szórakoztató trollkodássá vagy izgalmas macska-egér harccá is válhat.

Amikor a CEO és VIP munkák duplán fizettek, több tucatot nyomtam le különböző aktivitású lobbikban. Rengetegszer abszolút nem is érdekelte a játékosokat, hogy fut. Ha jött is valaki, a sunyi földalatti vagy eldugott rejtekhelyek és a figyelemelterelés miatt nem találtak meg.

Bizonyos előnytelen helyeken sajnos könnyen rádtalálnak, illetve tapasztaltabb, okosabb játékosokkal is összefuthatsz… de ez a játék szépsége, nem igaz?

GTA Executive Search
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük