eliminators

Eliminators kritika

Mozgókép-blog

Az Eliminators zs-kategóriásnak zs-kategórias, de annak nagyon bájos darab.

Sztori

Egy tudósnő és digitális társa, egy szökött android, egy hajós és egy rejtélyes harcos szövetségre lép, hogy megállítsanak egy időutazással kísérletező veszélyes tudóst.

Eliminators rövid kritika

A badass jócsaj, a siker esetén potenciális merchandise kütyü, a költséghatékony Terminator, Pun Solo és a randomharcos a vadonban kalandozgat, hogy elérje a gonosz Doktor Hunyó erődítményét és megállítsa időbökdöső terveit.

Csodálatos.

A nyolcvanas és kilencvenes években a trashproducerek a Mad Max mellett nagyon szerették másolni a Star Warst, az Alient és a Terminatort is. (Charles Band volt a film egyik producere.) Az Eliminators már címével elárulja, hogy főként ez utóbbiból táplálkozik, ám azért csen más trendekből is, hiszen van itt pittyegő robot és folyami Han Yolo, valamint egy véletlenszerűen felbukkanó nindzsa-szövetséges is. A filmet áthatja a gagyi, a sztori elnagyolt, teli van marhaságokkal, a mandroid viccesen esetlen, ugyanakkor az egészet áthatja egyfajta nosztalgikus báj és komolytalan humor, ami miatt nagyon lehet szeretni az alkotást.

A színészi játék eléggé össze-vissza szintű: Patrick Reynolds mandroidként néha nagyon Schwarzeneggerkedni próbál, aminek általában inkább Peter Weller a vége, Denise Crosby hihetetlenül vonzó, Roy Dotrice túltoltan gonosz, ahogy kell egy ilyen filmben, a nagydumás, simlis hajósként pedig Andrew Prine pedig minden jelenetében fantasztikus. A tempó is jó, az akció… olyan, amilyen, viszont az operatőri munka és a zene nagyon hangulatos lett. A 90 perc körüli játékidő ideális lett.

Ha kedveled a nyolcvanas évekbeli B-filmeket, akkor ezt valószínűleg szórakoztató darabnak fogod találni. Ártatlan, esetlen kis marhaság, amin a jópofa színészek és a korhangulat sokat dob. 

Eliminators előzetes

Stáblista

  • A megjelenés éve: 1986,
  • műfaj: akciófilm, kalandfilm, sci-fi,
  • játékidő: 96 perc,
  • rendezte: Peter Manoogian,
  • írta: Paul De Meo és Danny Bilson,
  • főszerepben: Denise Crosby, Patrick Reynolds, Andrew Prine, Conan Lee, Roy Dotrice,
  • fényképezte: Mac Ahlberg,
  • zene: Bob Summers,
  • a film IMDB oldala.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük