The Tangle rövid kritika és előzetes

Mozgókép-blog

Christopher Kelly (Ink, The Frame, The Infinity Chamber) új filmje, a The Tangle, egy igazi szerelmeslevél az indie sci-fikhez. A The Tangle egy elég megosztó jellegű film: vagy bejön a sajátos lowbudget hangulata és elvont, dialógusokban nagyon gazdag stílusa, vagy nagyon unni fogod.

Sztori

Miután egy digitális hálózat átvette az irányítást a bolygó és az emberiség felett, néhány elzárt helyen élő ügynöknek kell felügyelnie az eseményeket és beavatkoznia probléma esetén.

The Tangle rövid kritika

A film gyakorlatilag egy krimi kamaradráma – csak néhány karaktere van és egy technológiai fejlett világ aktuális modern technológiájától teljesen elzárt helyén játszódik, ahol javarészt a huszadik század közepét idéző díszleteket láthatunk és a főszereplők egy része is ilyen ruhákat visel. A karakterek furcsán, mívesen, a klasszikus amerikai szlenget idéző stílusban beszélnek, ami a modern technológiai elmefuttatásokkal együtt érdekes diszharmónia érzetét kelti.

Az alkotás in medias res indít, a néző az elején (sőt, egészen sokáig) csak ide-oda kapkodja a fejét. Mi egyáltalán a helyzet? Kik ezek a karakterek? Milyen viszonyuk van egymással? Mi van a külvilágban? Persze a játékidő előrehaladtával összeáll a kép, de Kelly nem kímélte a nézőt a masszív repülőrajttal.

Ha élvezed a párbeszédekben gazdag filmeket és az apró részletek összerakását, akkor valószínűleg rá tudsz majd hangolódni a filmre. A mikrobüdzsé jelleg látszott rajta, de az előbb említett diszharmónia a világ és az elzárt hely, illetve a dialógus tartalma és stílusa között egész érdekes miliőt alkotott. A filmnek van egy sajátos kísérleti jellege is – ambíció nyilvánvalóan volt, szubjektív szemmel nézve nálam a végeredmény is betalált. A színészek is jók, a sztori egészen érdekes lett, ráadásul a film zenéje különösen szépre, hangulatosra sikerült.

The Tangle előzetes

A film nemrég jelent meg, az Amazonon lehet digitális formátumban kikölcsönözni vagy megvásárolni.

Stáblista

  • Kiadás éve: 2021,
  • műfaj: sci-fi,
  • írta és rendezte: Christopher Soren Kelly,
  • főszerepben: Joshua Bitton, Jessica Graham, Christopher Soren Kelly, Nicole Da Silva,
  • zene: Liam Fox O’Brien,
  • fényképezte: Robert Muratore,
  • a film IMDB linkje,
  • a film Amazon linkje.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.