batman soul of the dragon

Batman: Soul of the Dragon kritika és előzetes

Mozgókép-blog

A Batman: Soul of the Dragon a DC animációs filmek egyik egyedibb stílusú darabja, ami a hetvenes évek amerikai harcművészeti filmjeit idézi meg.

Sztori

Egy nap rég nem látott barát jelenik meg Bruce Wayne-nél: a kém Richard Dragon, akivel a bölcs O-Sensei alatt tanulták ki a harcművészetek rejtélyeit. Dragon egy fontos küldetésben kéri Wayne segítségét, amely során csatlakozik hozzájuk további két egykori diáktársuk, Shiva és Bronze Tiger is.

Batman: Soul of the Dragon előzetes

Batman: Soul of the Dragon rövid kritika

A Batman: Soul of the Dragon az átlagosnál sokkal stílusosabb Warner / DC animációs film, ami a hetvenes évekbeli amerikai harcművészeti filmekre, elsősorben az Enter the Dragonre hajaz. Ezt nem csak a korszellemet megidéző designnal, funky zenével vagy tematikus elemekkel érzékeltették az alkotók, hanem a konkrét karakterekkel is – Richard Dragon például egyértelműen Bruce Lee alapján lett mintázva, Ben Turner / Bronze Tiger pedig Jim Kellyről. Érdekes módon ez a darab nem adaptáció, hanem eredeti történetet mond el, amely kontinuitásában nem kapcsolódik más alkotásokhoz.

A legfőbb erények között a kellemes stílust, a decens színészi játékot és a szépen megvalósított akciójeleneteket kell megemlítenem. A történet működik, amolyan korrekt ponyva különösebb mélység és eredetiség nélkül. Érdekes, hogy ez sokkal inkább egy Bruce Wayne történet volt, de nem is feltétlenül ő volt a főszereplő benne. A casting egyébként ügyes volt: Richard Dragon hangját az A – Zs-kategóriát is megjárt harcművész Mark Dacascos adta, Bronze Tigerét Michael Jai White, Shiváét Kelly Hu, O-Senseiét pedig James Hong. (Jó kis multiverse kavarás, hogy az élőszereplős A zöld íjászban is Michael Jai White játszotta Bronze Tiger egy másik verzióját.)

A negatívumokat ugyanazok, mint az összes többi Warner / DC animációs filmnél. A rajzstílus sablonszerű, leegyszerűsített; a játékidő körülbelül 80 perc, a rövid játékidőből pedig felszínes karakterek és kidolgozatlan történet következik. Bizonyos fordulatokon fájóan könnyedén túllendül a film, ráadásul a rosszfiúk sem igazán kapnak túl nagy teret az alkotásban.

Összességében véve egy korrekt és szórakoztató darab lett ez az alkotás, viszont arra érdemes felkészülnöd, hogy jóval több Enter the Dragon utalást fogsz látni benne, mint Batman kosztümöt.

Stáblista

  • A megjelenés éve: 2021,
  • műfaj: animációs, akciófilm, kalandfilm,
  • játékidő: 83 perc,
  • rendezte: Sam Liu,
  • írta: Jeremy Adams,
  • főszerepben: Mark Dacascos, David Giuntoli, Michael Jai White, Kelly Hu, James Hong, Jamie Chung,
  • a film IMDB linkje.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük