néptelen történet after 2012

Néptelen történet ajánló és előzetes (2012)

Mozgókép-blog

Eredeti alapkoncepcióval előállni egy misztikus thrillerhez, vagy egyáltalán bármilyen filmhez, manapság rendkívül nehéz dolog. Ennek ellenére a Néptelen történet kapcsán számos jó ötletről beszélhetünk, ráadásul még az alacsony költségvetés sem ment a produkciós minőség rovására. De vajon miért nem aratott sikert a film a közönség és a kritikusok körében?

Sztori

Ana hazafelé tartva épp csak szóba elegyedett egy kissé idegesítő idegennel az egyébként üres buszon, amikor váratlanul otthonában ébredt fel. Bár gyanús neki a helyzet, munkába indul, azonban munkahelyén nem talál senkit. Hazarohan és kénytelen szembesülni a megváltozott világgal: mindenki eltűnt és csak ő maradt hátra. Vagy talán mégsem?

Rövid kritika

A Néptelen történet egy aprócska film.

Kevés karaktert mozgat egy egészen érdekes alapokra építő történetben és a költségvetése ellenére is egészen kellemes vizuális megoldásokat tartalmaz. Hangulat és színészi játék terén is jól teljesít, azonban mégsem fog mindenkinek tetszeni.

Két fő problémát láttam a filmben: mivel nagyon visszafogott tempóval indít, 90 perces játékideje ellenére is lassúnak tűnik, ráadásul karakterei sem feltétlenül a legjobban megírt, legmélyebb figurák a mozgóképtörténelemben.

Ha viszont ki tudsz békülni a lassú tempóval és a karaktereket meg tudod kedvelni, akkor élvezni fogod a Néptelen történet kellemesen hűvös hangulatát és a mérsékelten adagolt misztikumot is.

Néptelen történet ajánló

Kicsit indie, kicsit thriller, kicsit dráma, kicsit eredeti… néhol meg nem annyira.

A lassú indítás és a karakterek mélysége lehet a rossz pont sokaknak. A háttérben húzódó rejtély kibontása szerintem kimondottan jól sikerült és úgy vélem, hogy vizuális téren is jól teljesített a film – pláne a produkciós méretek függvényében.

A film nagy részében Karolina Wydra és Steven Strait is jól játszott, ami nálam igazából kellően el tudta adni a karaktereket. Wydra esetében meg kell említenem megkapó kisugárzását és természetes szépségét is, mellyel erőlködés nélkül verte le a befutott eyecandyk legnagyobb részét.

Néptelen történet előzetes

Ki gondolná, hogy a trailer egy sokkal intenzívebb és pörgősebb filmet ígér, mint maga az alkotás…?

Stáblista

  • Eredeti cím: After,
  • írta: Ryan Whitaker (az eredeti stáblista szerint Ryan Smith),
  • rendezte: Ryan Whitaker (Ryan Smith), Jason Parish,
  • főszerepben: Steven Strait, Karonlina Wydra,
  • zene: Tyler Michael Smith (mint Tyler Smith),
  • hossz: 90 perc,
  • műfaj: dráma, fantasy, misztikus,
  • megjelenés éve: 2012,
  • a film IMDB oldala.

Néptelen történet online

Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.