volition borító

Volition kritika és előzetes (2019)

Mozgókép-blog

A Volition egy kellemes, apró mindf*ck film.

Sztori

James (Adrian Glynn McMorran) korlátozott mértékben a jövőbe lát, azonban nincs motivációja, hogy képességét kisstílű üzleteken és trükkökön túl kamatoztassa. Egy nap azonban megváltozik a helyzet, amikor saját halálának rémképével szembesül.

Rövid kritika

A Volition az a fajta apró kis sci-fi, ami felett a marketing hiánya és a nem túl bizalomgerjesztő IMDB pontszám miatt könnyen elsiklik a zsánert kedvelő néző. Pedig szerethető darab, olyan, mint egy kisköltségvetésű Pillangó-hatás.

A filmen itt-ott látszik az alacsony büdzsé, azonban a szeretet és az ambíció is, ami az ilyen kis projektekre gyakran jellemző. Az alkotás korrekt módon néz ki, a hangulat és a színészi játék is rendben van, ráadásul a játékidő/tempó arányt is jól eltalálták a készítők.

Viszont a karakterek és a mindf*ck-vonal az, amivel megnyeri vagy elveszíti a nézőjét. Előbbinél inkább a színészi játék adta el számomra a filmet, mint a forgatókönyv (például Magda Apanowicz karaktere vékony, de a színésznő leírhatatlanul bájos), az utóbbi pedig tényleg teljesen szubjektív tényező.

A sztori szerintem kellemes fejtörőt ad, bár egy dolgot nagyon sután oldottak meg. Szerencsére magát az eszközt, ami megkavarja a történetet, hála istennek nem bonyolították túl a készítők, ez pozitívum.

Volition ajánló

Itt-ott bele lehetne kötni a forgatókönyv kidolgozottságába vagy abba, hogy hasonlít a Pillangó-hatásra, de egyébként korrekt kis film. Aprópénzes darabhoz képest jól módon néz ki, hangulatos, a színészei is rendben vannak és a tempó is oké.

A sztori kellően csavaros, bár a nézőn múlik, hogy mennyire lesz vevő a logikára vagy a fordulatokra. Az viszont szerintem dícséretes, hogy a készítők pont akkorára szabták a sztorit méreteit, ami még összhangban volt a projekt lehetőségeivel.

Volition ajánló

Nahát, még egy nagyon pörgős, izgalmas filmet ígérő előzetes… Nem, a film ennél jóval lassabb, szerencsére.

Stáblista

  • Eredeti cím: Volition,
  • írta: Tony Dean Smith, Ryan W. Smith,
  • rendezte: Tony Dean Smith,
  • főszerepben: Adrian Glynn McMorran, Magda Apanowicz, Bill Marchant
  • zene: Matthew Rogers
  • hossz: 91 perc,
  • műfaj: sci-fi, thriller
  • megjelenés éve: 2019,
  • a film IMDB oldala.

Volition online

Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.