gta online motor wars

GTA Online kezdőknek – A Motor Wars játékmód ismertetője

Játékblog

2021. májusában végig háromszorosan fizet a GTA Online Motor Wars játékmódja. Ennek alkalmából készítettem róla egy rövid ismertetőt.

A Motor Wars játékmód lényege

A Motor Wars egy csapatos battle royale-jellegű játékmód, ahol az egyetlen pisztollyal és néhány tárral rendelkező játékosok egy kihalt zónába ereszkednek le ejtőernyővel és a felvehető felfegyverzett járművekkel, illetve egyéb fegyverekkel kell likvidálniuk egymást. A zóna az idő előrehaladtával egyre kisebb lesz és az a csapat nyeri a kört, aki utoljára életben marad vagy az idő lejártakor a legtöbb játékosa marad életben.

Egyszerre legalább 4, legfeljebb 28 játékos vehet részt a játékmódban, 2 – 4 csapatra osztva. Az a csapat nyer, aki először eléri az indulás előtt megadott körök számát.

motor wars

Hogyan érheted el a Motor Wars játékmódot?

Featured Series (a kiemelt időszakokban és 2021. májusában)

 1. Nyisd meg a telefonodat,
 2. Play Quick Job
 3. Featured Series
gta online play quick jobs

Menü

 1. Menü
 2. Online
 3. Jobs
 4. Play Job
 5. Rockstar Created
 6. Adversary Mode
 7. Motor Wars I – VII
gta online adversary mode-ok

Az ajánlott stratégia a Motor Wars kapcsán

Pályától függetlenül az a nyerő stratégia, ha

 • a Half-Track járművekre koncentráltok és felcsatoltok rájuk egy AA-t is,
 • egy megadott helyen gyűltök össze a járművekkel és közösen támadtok,
 • támogató járműnek Insurgenteket használtok,
 • Oldalról támadjátok az ellenfelek Half-Trackjeit, hogy felboruljanak és a lövészek lezuhanjanak róla,
 • a Half-Track + AA trailer kombóval tolatva támadtok, hogy mindkét lövész tudjon tüzelni és a sofőrt ne lőjék ki az ellenfelek,
 • a Half-Track + AA sofőrje nagyon óvatosan vezet,
 • természetesen folyamatosan kommunikáltok.
gta online motor wars nightshark és AA trailer

Hogyan lehet gyorsan bukni? (Mit ne csinálj közben?)

Kilépés

Az alacsony szintű, (fiatal, feltételezem solo battle royale játékok gyors újrakezdéséhez szokott) játékosok az első vagy második bukott kör után kilépnek spectator módból. Ilyenkor a játék elvileg nem ad bad sport büntetést.

Szemét dolog, ne csináld, inkább gondolkozz.

motor wars bukta

Szétszóródás

Ha egyeztetés nélkül megy mindenki minden irányba, akkor egy dögunalmas, elnyújtott, tuti bukta kör lesz a menetből. A felfegyverzett járműveknek nem lesznek lövészei, a rossz irányba indult játékosokat gyorsan levadásszák, a csapat maradékát pedig össztűz alá veszik és pillanatok alatt elintézik. A végére 1-2 bújkáló ember marad, aki tök feleslegesen elhúzza az időt. 

motor wars half-track

Rossz járműválasztás

A felfegyverzett Tampák kecsegtető lehetőségnek tűnhetnek, mivel a sofőr is tud lőni velük, ráadásul aránylag mozgékonyak. A probléma csak az, hogy nagyjából két másodperc alatt szét lehet lőni egy Half-Track vagy akár egy Insurgent fegyverével is, szóval se csaliként, se támogató, se támadó fegyver szerepre sem alkalmas.

A másik gyakori gond az, amikor Technicalt választanak a játékosok. A lövészt ugyanis semmi sem védi, így a Half-Trackhez vagy az Insurgenthez képest hatalmas hátrányban van. 

A buggyk és az egyik pályán található Ruinerek szintén nem ajánlottak – előbbit legfeljebb akkor vedd fel, ha gyorsan el kell jutnod A-ból B-be.

motor wars tampa és buggy

Matekzsenik

A professzionális farmerek gyakran állnak elő csodálatosabbnál csodálatosabb ötletekkel, hogy a lehető legtöbb pénzt nyerjék ki az adott menetből. Ezzel csak az a gond, hogy a hülye javaslataikkal megosztják a csapatot, így biztos lesz a bukó, ráadásul elnyújtják a menetet, ami miatt még a tapasztaltabb játékosok is elunják magukat, majd kilépnek.

Gyakori a „szerezzetek fegyvert és másszunk fel a toronyba” utasítás, nyilván ennél egyértelmű, hogy mi a gond vele. A másik idegölő marhaság a „minél hosszabb a menet, annál több pénzt kapunk” mentalitás. Ilyenkor (általában a csapatodban lévő) zsenikék arra kérik az ellenfelet, hogy az esélytelen, de még életben lévő játékosokat csak akkor lőjék ki, amikor már kevesebb, mint két perc van hátra a körből. Ez mondjuk 2:30-nál még fogjuk rá, hogy elviselhető kérés, de 5-6-7-x percnél meglehetősen dögunalmassá változtatja az amúgy sem feltétlenül pörgős játékmódot. 

Háromszorosan fizet, szóval ígyis-úgyis profitálsz belőle – ne nyújtsd el feleslegesen a játékot aprópénzért.

Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.