before the fire

Before the Fire ajánló és előzetes

Mozgókép-blog

A Before the Fire (alternatív címén The Great Silence) egy klasszikus kérdéssel foglalkozik: vajon mennyire kattannának be az emberek, ha egy halálos járvány szétzilálná a társadalmi rendet?

Sztori

Ava (Jenna Lyng Adams) egy gyönyörű fiatal tévészínésznő, akinek a karrierje még épp csak beindulóban van. Egy járvány miatt párjával kénytelen elhagyni Los Angelest, és kénytelen visszatérnie vidéki szülővárosába, régi traumái helyszínére. A látszólag békés helyet azonban hamarosan eléri a káosz. Felmerül a kérdés: a halálos világjárvány vagy az emberi hülyeség a pusztítóbb veszélyforrás?

Jenna Lyng Adams Before the Fire

Rövid kritika

A COVID-19 által okozott körülmények részben azért is voltak váratlanok, mert bár a különböző médiumokban így vagy úgy is felbukkantak a világjárványok, azokat általában valamilyen végletes formában ábrázolták. Posztapokaliptikus senkiföldjék, emberevő zombik, az utcákon heverő holttestek, polgárháború és fosztogatás: ezek voltak az általános klisék.

És bár a koronavírus miatt jelentősen megváltozott a világ, rengeteg emberi életet és egyéb értéket veszítettünk, a hétköznapok legalább valamilyen szinten hétköznapok maradtak.

A Before the Fire éppen az előbb említett ok miatt ment sajnos félre. Sokan a film első felét dögunalmasnak fogják tartani, pedig a Damoklész-kardjának árnyékában épülő karakterviszonyok tök jól sikerültek… csak aztán jönnek a túlélőthrilleres klisék, és kinyírják az addigi potenciál. Jól játszik ugyan a főszereplőnő, az operatőri munka is korrekt, a hangulat is oké, de a depresszív és erőszakos sablonok listaszerű felsorolása helyett inkább a kisemberhez közeli drámát kellett volna továbbvinni.

Before the Fire ajánló

Lassan, de egész jól induló kis film ez, aminek aztán rendesen odavágnak az emberi galádságot nem túl eredeti módon emlegető sablonok. A főszereplőnő tehetséges és szép is, az atmoszféra és az operatőri munka korrekt, de ezek sajnos nem elegendőek, hogy emlékezetessé tegyék ezt a filmet.

Before the Fire előzetes

Stáblista

  • Eredeti cím: Before the Fire / The Great Silence,
  • a kiadás éve: 2020,
  • játékidő: 90 perc,
  • műfaj: dráma, thriller,
  • főszerepben: Jenna Lyng Adams, Jackson Davis, Ryan Vigilant, Charles Hubbell, Dakota Morrissiey,
  • rendezte: Charlie Buhler,
  • írta: Jenna Lyng Adams,
  • zene: Adam Robl, Shawn Sutta,
  • a film IMDB linkje.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük