Boss Level - Játszd újra!

Boss Level – Játszd újra! rövid kritika és előzetes

Mozgókép-blog

A Boss Level – Játszd újra! az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetése.

Sztori

Egy leszerelt hedonista katona egy időhurokban reked, miközben valakik rejtélyes okból a halálát akarják.

Boss Level – Játszd újra! előzetes

Boss Level – Játszd újra! rövid kritika

Nem teljesen értem, hogy mi járhatott azon producerek és kiadók fejében, akik miatt éveket csúszott a már elkészült film megjelentetése. Amikor ekkora kavarás van egy film körül, akkor vagy valamilyen hatalmas nézeteltérés / dráma alakult ki az alkotók és jogokkal bíró pénzemberek között, vagy az elkészült alkotás várhatóan brutális buktának várható színvonal problémák miatt.

A Boss Level viszont egy piszkosul jól sikerült alkotás, amely néhány apróbb hibát és klisét leszámítva tökéletes szórakozást nyújt.

Időhurok, időhurok…

A film az időhurok koncepcióra alapozva stílusosan egyensúlyozik a lökött akciók, szituációk és kiváló poénok, illetve a drámai töltet között. Ami meglepő, hogy ez az egész mix kiválóan működő filmet eredményezett. Ez persze nem kis mértékben múlt Frank Grillon, aki az eddigi talán legjobb szerepében élete talán legjobb alakítását nyújtotta. Egyszerre volt karizmatikus, megnyerő és vicces, illetve hihető az akciók során és a drámai jelenetekben is. 

Karakterek szempontjából a film nem túl mély, de jól funkcionál. A főszereplő drámai vonala viszonylag nagy teret kap a filmben, ez azonban az alakításoknak köszönhetően nem zavaró időhúzásként, hanem valódi funkcióval bíró tartalomként jön le. Naomi Watts és a gyerekkaraktert életre keltő is (asd) is jól játszott (bár Watts mikor nem?).  A negatív oldal nem volt túl kidolgozott, de Mel Gibson karizmából még így is jó rosszfiút hozott, a többiek pedig a gimmick-alapú figuráikkal korrektül funkcionáltak.

Az akciójelenetek decensek voltak, főként a koreográfia működött jól. Viszont ezen a téren meg kell említenem a film legnagyobb problémáját, a gyenge CGI-t. Máshol is észrevehető a filmen a kisebb, 20 millió dollár körüli költségvetés, de azok a dolgok nem zavaróak – a CGI effektek viszont tényleg nem sikerültek jól. Szerencsére a film nem erőlteti őket túlzottan. A másik negatívumnak talán a 2010 körüli FPS-ek szürkés jellegű színvilágát éreztem – bár ez utóbbi szempont aztán már tényleg legyen az én bajom. (És az időhurok logikáját sem  szabad azért túlgondolni.)

A Boss Level egy szórakoztató, kellően drámai és kellően humoros akció sci-fi, amely tökéletesen kiszolgálja a szórakozásra vágyókat.

Stáblista

  • A film eredeti címe: Boss Level,
  • a bemutatás éve: 2021, (a forgatás éve: 2018),
  • játékidő: 100 perc,
  • műfaj: akció, dráma, sci-fi,
  • rendezte: Joe Carnahan,
  • írta: Chris Borey, Eddie Borey, Joe Carnahan,
  • főszerepben: Frank Grillo, Mel Gibson, Naomi Watts, Rio Grillo,
  • zene: Clinton Shorter,
  • a film IMDB linkje.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.