Prisoners of the Ghostland előzetes és kritika

Mozgókép-blog

A Prisoners of the Ghostland egy teljesen zakkant alkotás, ami tökéletesen illik Nicolas Cage utóbbi mémfilmjeinek sorába.

Prisoners of the Ghostland előzetes

Sztori

Egy hírhedt bűnözőt azzal a feladattal bízzák meg, hogy hatoljon be a Ghostland nevű elátkozott helyre és szerezze vissza a nagyhatalmú kormányzó unokáját. 

Prisoners of the Ghostland rövid kritika

A kiöregedett akciósztárok előtt számos lehetőség áll a karrierjük folytatására a zsánerben. Sylvester Stallone például felvette a harcot a korával. Liam Neeson folyamatosan forgatja a hasonszőrű filmeket, amelyekben azért már egyre jobban érződik a hetedik X is. Bruce Willis pedig a B-kategóriából lesüllyedt az abszolút színvonal nélkül, öröm és szórakozásmentes ZS-filmek szintjére.

Nicolas Cage viszont a Willis-út mellett/helyett egy ideje keblére ölelte a mém-vonalat, és sorban forgatja az egyre őrültebb high-concept alkotásokat. A Prisoners of the Ghostland pedig még az eddig megszokott Cage-filmeknél is vadabb, kaotikusabb darab lett. 

Sion Sono filmjének sztorija a Menekülés New Yorkbólt idézi meg, de közben elmegy egy erős szimbolizmussal töltött, szürreális rémálomszerű western- és szamurájfilm paródia irányba. Plusz kapunk még vérbő henteléseket, trashfilmes jellegű Mad Max-klón hangulatot, mindenféle kliséparodizálást, megváltás-történetet, flashmob-jellegű csoportos performanszokat és pár váratlanul sírvaröhögős poént is, melyek egy bizonyos érzékeny témára látszanak fókuszálni.

A végeredmény egy művészies jellegű, színes, szagos és főként poros-mocskos műfaji keverék, ami értelemszerűen megosztja majd a nézőket. A film sajátos ritmusban dobja be az újabb és újabb őrült elemeket, amivel fenntartja a figyelmet, de gyanítom, hogy egy trashfilmes érdeklődéssel nem rendelkező nézőnek inkább kínszenvedés lehet ez az elborult ötletekben igen gazdag alkotás. Ha bírod Sion Sonot, vagy bejön a Mandy / Willy mesevilága vonal, akkor bátran ajánlom a filmet, ha viszont csak egy sima kis akciófilmet keresel, akkor ez a szürreális trashmindfuck élmény egy kicsit karcos falat lehet.

Stáblista

  • A megjelenés éve: 2021,
  • műfaj: akciófilm, horror, sci-fi,
  • játékidő: 103 perc,
  • rendezte: Sion Sono,
  • írta: Aaron Hendry, Reza Sixo Safai,
  • főszerepben: Nicolas Cage, Sofia Boutella, Bill Moseley, Tak Sakaguchi, Young Dais, Nick Cassavetes,
  • zene: Joseph Trapanese,
  • fényképezte: Sôhei Tanikawa,
  • a film IMDB oldala.
Doz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.